Πολιτικό άσυλο στην Ουκρανία ζήτησε ζεύγος Ρώσων ακτιβιστών

Άσυλο στην Ουκρανία ζήτησαν ένας ακτιβιστής της ρωσικής αντιπολίτευσης και η δημοσιογράφος σύζυγος του, υποστηρίζοντας ότι φοβούνται την -εις βάρος τους- δίωξη από τις ρωσικές Αρχές, λόγω της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον της ορκωμοσίας του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για τον Αλεξέι Ντεβίγιατκιν και την σύζυγό του Τζένη Κούρπεν, που πλέον βρίσκονται στην Ουκρανία, από όπου αναμένουν την απόφαση χορήγησής τους πολιτικού ασύλου,

που έχουν αιτηθεί.

Αν το αίτημα τους απορριφθεί από την κυβέρνηση του Κιέβου, το ζεύγος των Ρώσων ακτιβιστών θα αναζητήσουν καταφύγιο αλλού, πιθανότατα στην Σουηδία, στην Νορβηγία, στην Φιλανδία ή στις ΗΠΑ, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Ο Αλεξέι Ντεβίγιατκιν, που είναι μέλος της οργάνωσης «Μία Ρωσία», δήλωσε στον ραδιοφωνικόσταθμό ‘Η Φωνή της Αμερικής’, ότι ο ίδιος και η σύζυγος του έφυγαν από την χώρα τους, μετά την σύλληψή τους, κατά την διάρκεια των ταραχών στην πλατεία Μπολότναγια, στις 6 Μαΐου, παραμονή της ορκωμοσίας του κου Πούτιν…». Όπως είπε επίσης, «Παρ’ ότι οι Αρχές τους άφησαν ελεύθερους, φοβούνται ότι μπορεί να διωχθούν, αν παραμείνουν στην χώρα…».

Keywords
Τυχαία Θέματα