Πολιτικός… γάμος για Δημοκρατική Αριστερά και Ελεύθερους Πολίτες

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και η κίνηση των Ελεύθερων Πολιτών του Βασίλη Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσαν την πολιτική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία τους.

Τόσο ο κ. Κουβέλης, όσο και ο κ. Οικονόμου εξέφρασαν την ελπίδα η συνεργασία αυτή «θα συμβάλλει στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα», όπως σημειώνεται στην διακήρυξή τους και ότι «θα αποτελέσει δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «η συνεργασία με τους Ελεύθερους Πολίτες

στηρίζεται σε πολιτική και προγραμματική συμφωνία και αναδείχθηκε από την ανάγκη να εκφραστεί ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο οποίος χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί, τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα και ενώ το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται».

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «στόχος είναι η συνεργασία αυτή να εκφράσει την ελπίδα και την αγωνία του λαού για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση», διευκρινίζοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ και οι Ελεύθεροι Πολίτες διεκδικούν να καταγραφεί αυτή η συνεργασία με τη στήριξη του λαού, όχι όμως εκπέμποντας έναν εύκολο και ευκαιριακό λόγο, γιατί έχουμε συνείδηση της ευθύνης και των δυσκολιών, καθώς η έξοδος από την κρίση είναι ακόμη δυσδιάκριτη».

Πάντως, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι «το κόμμα του θα δώσει τις μάχες εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου», υποστηρίζοντας ότι «κάθε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική για τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου υπερτόνισε «την επισημοποίηση της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ είναι η ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας διαλόγου» και πρόσθεσε πως «κοινός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Αριστεράς, ώστε να ξαναγίνει μια παράταξη χρήσιμη για την πατρίδα. Στο πλαίσιο αυτό, συμπορευόμαστε με τη ΔΗΜΑΡ και συγχρονίζουμε το βηματισμό μας με τον Φώτη Κουβέλη, που είναι ένα αξιόπιστο πολιτικό κεφάλαιο, ενώ η συνεργασία μπορεί να συμβάλει ξεπέρασμα κρίσης».

Τέλος, και ο πρόεδρος των Ελεύθερων Πολιτών εκτίμησε ότι «μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος και με άλλες δυνάμεις που θέλουν να αγωνιστούν για την έξοδο από την κρίση, επ’ ωφελεία του λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα