Πολλαπλά τα μέτωπα στην Παιδεία

«Στο πόδι» βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές σε σχολεία και ιδρύματα, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα.

Απεργία διαρκείας από τους καθηγητές από 16/9

Στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ με τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΜΕ

επικυρώθηκε η απόφαση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.

«Απαντάμε με απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτέμβρη, δυναμικά, αποφασιστικά, σε συνεργασία με γονείς, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, με προσπάθεια για συνεργασία με όλα τα σωματεία», σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, συμπληρώνοντας σχετικά με τα αιτήματα του κλάδου ότι «καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών, όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κάνει το Λύκειο εξεταστικό κέντρο και μετατρέπει την επαγγελματική εκπαίδευση σε κατάρτιση και μαθητεία. Κανένα παιδί, κανένας εκπαιδευτικός έξω από το σχολείο. Κανείς δεν περισσεύει».

Αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου Αθηνών

Από την άλλη, αναστέλλεται από σήμερα (Τρίτη) και για όλη την εβδομάδα η λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας με απόφαση της Συγκλήτου, που αντιδρά στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Μετά την εβδομάδα αυτή, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ θα επανακαθορίσει τη στάση της σε νέα συνεδρίαση.

Επίσης, με ομόφωνη απόφασή του, ο Σύλλογος ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου αποφάσισε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

«Λουκέτο» στα ΤΕΙ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, όπως αποφάσισαν οι πρόεδροί τους στη Σύνοδό τους την περασμένη Παρασκευή.

«Στο πόδι» και οι διοικητικοί υπάλληλοι

Με αγωνιστική διάθεση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανώτατων ιδρυμάτων, η οποία έχει αποφασίσει δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, σε απάντηση στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» οι δάσκαλοι

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση που το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Η ΔΟΕ καλεί τους δασκάλους σε «αγωνιστική επαγρύπνηση» και σε μαζική συμμετοχή στις Γ.Σ. ώστε να δυναμώσει τη φωνή του απέναντι στις μνημονιακές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης».

Συλλαλητήρια με αφορμή το νέο Λύκειο

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο στη Βουλή η ΟΛΜΕ και το ΠΑΜΕ προγραμματίζουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ διοργανώνει στις 18.30 πανελλαδική Συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού & Κορνάρου 2) και πορεία στο Σύνταγμα. Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήρια σε πολλές μεγάλες πόλεις. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στην Ομόνοια στις 19.00 και στη Θεσσαλονίκη στις 18.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα