Πώς να καθαρίσω τις φράουλες: Οι 3 καλύτεροι τρόποι

Οι φράουλες, είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα στη διατροφή μας, διαθέτει έντονο κόκκινο χρώμα, ζουμερή υφή με χαρακτηριστικό άρωμα και γλυκιά γεύση. Οι φράουλες αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου και επίσης περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυλλικού οξέος (βιταμίνης B9) και καλίου. Είναι πολύ πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικές ενώσεις και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Τα οφέλη για την υγεία μας είναι πολλαπλά,  όπως η βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η μείωση της αρτηριακής πίεσης

και η ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας.

Όμως οι φράουλες τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά το φρούτο με τα περισσότερα φυτοφάρμακα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται σωστός καθαρισμός και εξονυχιστικό πλύσιμο. Υπάρχουν διάφορες πρακτικές, που μπορούν να κάνουν τον καθαρισμό των φραουλών αποτελεσματικό. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις φρέσκες φράουλες; Παρακάτω δίνονται 3  τρόποι για μα καθαρίσετε τις φρέσκες φράουλες με τον καλύτερο τρόπο.

3  τρόποι για μα καθαρίσετε τις φρέσκες φράουλες

Νερό και ξύδι

Αυτός είναι ίσως ο πιο δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τις φράουλες, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην ομάδα της Delish. Γεμίστε ένα μπολ με περίπου 3 προς 1 αναλογία νερού προς λευκό ξύδι και αφήστε τες να μουλιάσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά. Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν ακόμη και λίγο αλάτι στο μείγμα. Ξεπλύνετε τις φράουλες με νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τες.

Νερό και μαγειρική σόδα

Το MasterClass συνιστά 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε τέσσερα φλιτζάνια νερό. Μουλιάστε τις φράουλες για περίπου πέντε λεπτά πριν τις ξεπλύνετε και στεγνώσετε.

Νερό και αλάτι

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι σε ένα μπολ με νερό για να καθαρίσετε τις φράουλες. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για κάθε φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε τες να μουλιάσουν για πέντε λεπτά πριν τις ξεπλύνετε και τις στεγνώσετε.

ΠΗΓΗ:cibum

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos