Πώς να ζεσταθώ χωρίς ρεύμα: Μικρά tips που θα βοηθήσουν

Με τον χειμώνα να ήρθε αποφασισμένος- αν και καθυσατερημένα, βρήκαμε τους 10 καλύτερους τρόπους που θα σας κρατήσουν ζεστούς, χωρίς να σπαταλήσετε ούτε ένα ευρώ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα για τα κλιματιστικά και τις ηλεκτρικές σόμπες σας.

Απαλλαγείτε από την υγρασία

Σημαντικό είναι το κομμάτι της αίσθησης της υγρασίας, που έχει το σπίτι σας. Ανοίξτε τις κουρτίνες σας να μπει ήλιος από τα παράθυρά σας,

ανεβάστε τις τέντες σας και αερίστε επαρκώς το σπίτι σας τις πρωινές ώρες. Τις υπόλοιπες ώρες χρησιμοποιείστε έναν αφυγραντήρα που θα υγροποιήσει κάθε ίχνος υγρασίας, που θα έχει απομείνει στον χώρο σας.

Φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα

Φτιάξτε μια ζεστή σοκολάτα ή έναν γαλλικό καφέ και προσθέστε μια δόση ουίσκι… οι Ιρλανδοί ξέρουν σίγουρα τι κάνουν… εναλλακτικά ετοιμάστε μια ζεστή ελαφριά γρήγορή σούπα. Ιδανικές είναι και οι σούπες κούπας, φτιάχνονται γρήγορα και σερβίρονται στο χέρι απλά μέσα σε μια κούπα. Είναι σίγουρο ό,τι θα σας ζεστάνουν και θα σας χορτάσουν.

Χρησιμοποιήστε τη θερμοφόρα

Ευρέως γνωστή και μη εξαιρετέα η θερμοφόρα έχει σώσει πολλούς από εμάς κατά καιρούς από χρόνιους πόνος και κράμπες. Είναι όμως παράλληλα και μια εξαιρετική λύση να νιώσετε ζεστασιά για αρκετό χρόνο, τόσο που αν το συνδυάσετε με μια ζεστή σοκολάτα και μια ζεστή κουβέρτα στον καναπέ σας, θα ξεχάσετε σίγουρα το καλοριφέρ.

Layering και στο σπίτι

Πρόκειται για την λογική του ντύνομαι σε στρώσεις. Όπως ακολουθείτε την ίδια λογική για όταν θα βγείτε έξω και φοράτε ένα μια μπλούζα ένα πουλόβερ, ένα τζάκετ και άλλες στρώσεις ρούχων, ακριβώς την ίδια λογική μπορείτε να ακολουθήσετε και στο σπίτι. Το layering ή αλλιώς το παλιό «κρεμμύδι-look» θα σας ζεστάνει μονώνοντας το σώμα σας. Αν ζεσταθείτε αφαιρείτε ένα ρούχο και αυτομάτως ρυθμίζετε ανάλογα την θερμοκρασία σας.

Μαγειρέψτε στον φούρνο

Επιλέξτε τους κρύους μήνες και μέρες του χειμώνα να μαγειρεύετε φαγητά φούρνου. Το αγαπημένο σας ψητό ή ένα μυρωδάτο κέικ θα σας φτιάξει τη διάθεση, θα σας χορτάσει αφού θα σας γεμίσει ενέργεια και παράλληλα θα σας ζεστάνει μέσα αλλά και έξω.

Αφήστε την πόρτα του φούρνου σας ανοιχτή

Και αφού τελειώσετε το φαγητό σας, τι καλύτερο από το να εκμεταλλευτείτε τη θερμότητα του φούρνου σας. Μετά την ολοκλήρωση παρασκευής του αγαπημένου σας φαγητού, αφήστε την πόρτα του φούρνου σας ανοιχτή. Η θερμότητα που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του δεν θα πάει χαμένη, αλλά θα διαφύγει προσθέτοντας ζέστη στο δωμάτιο. Προσοχή όμως εάν υπάρχουν στο σπίτι παιδιά και κατοικίδια και μην χρησιμοποιήσετε τον φούρνο σαν κύρια πηγή θερμότητας, κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνο.

Βάλτε μονωτικά στις πόρτες

Αν έχουν υπάρξει φορές που ενώ κάθεστε στον καναπέ του σαλονιού σας ή στο υπνοδωμάτιο σας, σας έρχεται ξαφνικά από κάπου ένα ψυχρό ρεύμα αέρα, δοκιμάστε να μονώσετε τα παράθυρα ή και τις μπαλκονόπορτες του δωματίου που το εντοπίζετε. Θα βρείτε στην αγορά αλλά και σε κάποια σουπερμάρκετ, μονωτικά λάστιχα και σφουγγάρια με ταινία κόλλησης. Δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε περιμετρικά και στις χαραμάδες και σίγουρα θα ανακόψετε τα ψυχρά ρεύματα στο σπίτι σας.

Στα ψηλά πατώματα

Ο ζεστός αέρας έχει την ιδιότητα να κατευθύνεται προς τα πάνω, έτσι αν το σπίτι σας έχει πολλά επίπεδα μπορείτε να επιλέξετε να περάσετε αρκετό από τον χρόνο σας στο πάνω επίπεδο για να επωφεληθείτε το πιο ζεστό περιβάλλον.

Βάλτε κίνηση

Αν είστε στο σπίτι μπορείτε να κάνετε μερικές κινήσεις που θα σας ζεστάνουν γρήγορα ενώ παράλληλα θα φροντίσετε και το ίδιο σας το σπίτι. Πλύντε τα πιάτα σας με ζεστό νερό, κάντε μερικές δουλειές που θα σας κρατάνε σε κίνηση, σκουπίστε ξεσκονίστε…οι κινήσεις αυτές θα σας ζεστάνουν γρήγορα.

Ένα ποτηράκι κρασί

Και αφού θα τα έχετε δοκιμάσει όλα έχουμε να σας προτείνουμε το καλύτερο για το τέλος. Αν έχετε τζάκι και μερικά ξύλα, ανάψτε το, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας με μια ζεστή κουβέρτα και τις αγαπημένες σας κάλτσες και βάλτε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί. Θα ζεσταθείτε γρήγορα ενώ παράλληλα θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε τις όμορφες αυτές κρύες νύχτες του χειμώνα που ακόμη μας απομένουν μέχρι την άνοιξη.

www.pir.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα