Πού πήγε η λίστα με τις καταθέσεις, οέο;

Λίστα ακούμε και λίστα δεν βλέπουμε, καθώς μπορεί να πέρασε από πολλά χέρια, ωστόσο η λίστα των 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία παραμένει… άφαντη! Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι θα ζητήσει αντίγραφο από τους Γάλλους, ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρενέβη εκ νέου για να τονίσει ότι παρέδωσε ένα τμήμα της στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρη και εξ ολοκλήρου στα χέρια του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ,

Γ. Διώτη.

Την ίδια στιγμή, τα «Νέα» αναφέρουν ότι το έγγραφο-«φάντασμα» είναι σε γνώση του νυν επικεφαλής της ΕΥΠ, Θ. Δραβίλλα. Ειδικότερα, ο κος Δραβίλλας έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιεχόμενο του αρχείου και φέρεται να αξιοποίησε τις επαφές του με τον Γάλλο ομόλογό του, από τον οποίο ζήτησε τη λίστα. Το Παρίσι αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στην Ελλάδα «για να δοθεί ένα χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και να συγκεντρώσει κάποια χρήματα από φοροφυγάδες εκατομμυριούχους», όπως περιγράφει στην εφημερίδα στέλεχος της τότε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, η λίστα έφθασε πρώτα στην ΕΥΠ και εν συνεχεία παραδόθηκε στον κο Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε χθες (Δευτέρα) ότι ζήτησε στις αρχές του 2011 έρευνα από τον κο Καπελέρη για τους 15 μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνει η λίστα, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους, αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, παρέδωσε το υλικό στον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, που είχε διαδεχθεί τον κο Καπελέρη στο τιμόνι του ΣΔΟΕ.

Εν συνεχεία, ο κος Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε τα νομικά προβλήματα που ανέκυπταν από την προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας, καθώς αποτελούσε προϊόν υποκλοπής, ενώ για τους χειρισμούς που ακολούθησαν μετά τον Ιούνιο του 2011 παρέπεμψε στον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο οποίος υποδεικνύεται ως ο τελευταίος παραλήπτης της λίστας απάντησε διπλωματικά: «Αρχείο που να περιλαμβάνει ονόματα και θα μπορούσε να καταστεί αντικείμενο νόμιμης επεξεργασίας από δημόσια υπηρεσία δεν υπάρχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα