ΠΑΖΛ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΑΧΑΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η πώληση μέσω διάσημης ιστοσελίδας, ενός παιχνιδιού παζλ, το οποίο απεικονίζει δύο φούρνους του κρεματορίου Νταχάου της Βαυαρίας.

Το παιχνίδι διαθέτει 252 κομμάτια και η τιμή του είναι 20€. Όταν το παζλ συμπληρωθεί απεικονίζει ένα κρεματόριο από το ναζιστικό κολαστήριο. Το απίστευτο είναι ότι η προτεινόμενη ηλικία είναι για παιδιά οκτώ ετών, αναφέρει η Le Monde.

«Για

τους επιζήσαντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τους κοντινούς ανθρώπους των θυμάτων, είναι πραγματικά ντροπή», γράφει σε μία επιστολή της η Gerda Hasselfeldt, πρόεδρος του γερμανικού κόμματος CSU, η οποία απευθύνεται στον ιδιοκτήτη του Αmazon, Jeff Bezos.

«Με τρόμο πληροφορηθήκαμε τα σχετικά με το παζλ», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η “Διεθνής Επιτροπή για το Νταχάου”, που συνενώνει επιζώντες πρώην κρατούμενους στο ναζιστικό στρατόπεδο από συνολικά 40 κράτη.

«Τα κρεματόρια στο Νταχάου ήταν σε λειτουργία όλο το 24ωρο για να καίνε χιλιάδες πτώματα και θα πρέπει να έχουν θέση μόνον στην Ιστορία της Ανθρωπότητας» αναφέρει το ανακοινωθέν. «Η προσφορά αγοράς τέτοιου παζλ συνιστά, λοιπόν, μία απαράδεκτη πρόκληση έναντι αυτής της Ιστορίας, έναντι αυτών των ανθρώπων–γυναικών, παιδιών, ανδρών–που έγιναν στα κρεματόρια» των Ναζί.

«Υπάρχουν σύμβολα, με τα οποία κανένας δεν μπορεί να παίξει» υποστήριξε η ισραηλιτική κοινότητα της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα