Πρέπει να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το IIF

Σε έκθεσή του, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), υπερτονίζει την ανάγκη μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ως αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συσταθεί μια πλειοψηφική κυβέρνηση που θα προασπίσει την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας.

Η έκθεση του IIF εστιάζει στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 18 και 20 Απριλίου,

με το IIF να διαπιστώνει μικρή ανάκαμψη των δύο μεγάλων κομμάτων!

Συνεχίζοντας, οι συντάκτες της έκθεσης αναγνωρίζουν τη δυσκολία συμπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα δεδομένων των τριβών του παρελθόντος. Παράλληλα, παραδέχονται ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας θα επικριθεί για έλλειψη καθαρής λαϊκής εντολής, γεγονός που θα δυσκολέψει την προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα στον μεταρρυθμιστικό δρόμο που υπαγορεύουν οι δεσμεύσεις της.

Παρά ταύτα, υπογραμμίζεται ότι ο εκλογικός νόμος επιτρέπει στα δύο κόμματα να συγκροτήσουν κυβέρνηση με προβάδισμα 8 εδρών, έστω κι αν συγκεντρώσουν αθροιστικά το 37% των ψήφων.

Στον αντίποδα, εάν η 7η Μαΐου βρει τη χώρα με ένα πολυκομματικό κοινοβούλιο, το IIF προκρίνει την σύσταση μίας προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατών, που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας και θα την οδηγήσει εκ νέου σε εκλογές μέσα στο τρέχον έτος.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα