Προ των πυλών τα Smartphones με επεξεργαστή Intel βρίσκονται

Η Intel είναι ευρέως γνωστή από την αγορά των υπολογιστών, καθώς εδώ και χρόνια διαθέτει στην αγορά, σύμφωνα με μια πρόσφατη αξιολόγηση, τους καλύτερους επεξεργαστές για pc, οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν με αξιώσεις στο multitasking και στο overclocking, χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Γι’ αυτό το λόγο και έχοντας δημιουργήσει ένα «όνομα» ήδη στον χώρο, η Ιntel θέλει να διεκδικήσει πλέον το κομμάτι της από την μερίδα του λέοντος, όσον αφορά την αγορά των κινητών. Το πρώτο smartphone, το οποίο

θα έχει τσιπ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς κάτι τέτοιο είναι απαιτούμενο, θα κυκλοφορήσει στην Κίνα από την Lenovo τον Μάιο, όπως είχε υποσχεθεί η εταιρεία φέτος σε διεθνή έκθεση τεχνολογίας.
Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αναμένει ακόμα περισσότερα το δεύτερο τρίμηνο του έτους χάρη στις στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας, όπως αυτές με τα smartphone με Intel Inside, τα Ultrabook με Ivy Bridge, τις τρισδιάστατες πύλες, αλλά και τους διακομιστές στην υπηρεσία του cloud.
Παρόλα αυτά όμως, η Intel αποφάσισε να κυκλοφορήσει το κινητό για πρώτη φορά στην Ινδία και να δει την απήχηση που θα έχει στην αγορά, ώστε να το λανσάρει σε ακόμη μεγαλύτερες χώρες. To Xolo X900, όπως ονομάζεται, κατασκευής Lava International, θα φέρει πάνω του τον Intel Z2460, ένα τσιπ με έναν πυρήνα χρονισμένο στα 1,6GHz. Σύμφωνα με την Intel, o Z2460 θα μπορεί να παρέχει αυτονομία 8 ωρών για ομιλία και 5 ωρών για πλοήγηση στο ίντερνετ μέσω 3G, ενώ σε κατάσταση αναμονής η αυτονομία του θα φτάνει τις 14 ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα