Προσδεθείτε, γιατί η κλιματική αλλαγή φέρνει… αναταράξεις!

Οι πτήσεις πάνω από τον Ατλαντικό θα είναι… μαρτύριο για τους επιβάτες στο μέλλον, καθώς οι αναταράξεις θα αυξηθούν σημαντικά λόγω των κλιματικών αλλαγών και της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πολ Γουίλιαμς του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Επιστήμης του πανεπιστημίου του Ρίντινγκ, αναφέρουν ότι έως τα μέσα του 21ου αιώνα οι αναταράξεις, ιδίως τον χειμώνα θα είναι πολλές περισσότερες, ενώ θα αυξηθεί η έκταση της ζώνης πάνω από τον Ατλαντικό, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι αναταράξεις. Η μελέτη δείχνει ότι η μέση ένταση των υπερατλαντικών αναταράξεων ίσως

αυξηθεί 10% -40% και η ζώνη των αναταράξεων 40% - 170%, με πιο πιθανή μια επέκταση κατά 100%.

Σύμφωνα με τον Γουίλιαμς, μια αύξηση των αναταράξεων έστω και κατά 10% θα σήμαινε «αρκετά δυνατές αναταράξεις, ώστε να ανάψει το σχετικό προειδοποιητικό φωτάκι πάνω από τους επιβάτες, οι οποίοι θα δυσκολεύονται να περπατήσουν στο διάδρομο του αεροσκάφους, ενώ τα ποτά θα αναποδογυρίζονται. Αναγκαστικά, θα μένει κανείς καθιστός φορώντας τη ζώνη του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα αεροσκάφη αντιμετωπίζουν πιο δυνατούς ανέμους, ενώ από το 1958 έως σήμερα, οι αναταράξεις πάνω από τον Ατλαντικό έχουν αυξηθεί κατά 40% έως 90%!

Keywords
Τυχαία Θέματα