Προσοχή στην ακτινοβολία του iPhone 4S

Πάνω από τα όρια της επιτρεπόμενης εκπομπής ακτινοβολίας βρίσκεται το iPhone 4S το οποίο εκπέμπει τριπλάσια ακτινοβολία σε σχέση με άλλα κινητά της κατηγορίας του!
Η εφαρμογή Tawkon παρουσίασε ένα infographic το οποίο αναπαράγεται από τα μέσα και δείχνει την ακτινοβολία που εκπέμπει το iPhone σε σχέση με άλλα τηλέφωνα.

Η εφαρμογή συμβουλεύει τους χρήστες πως να αποφύγουν την υπερβολική έκθεση στην ακτινοbολία. Η ακτινοβολία που εκπέμπει κάθε κινητό

μετράται σε βατ ανά κιλό και ο αριθμός που προκύπτει ονομάζεται SAR (Ακριβές Ποσοστό Απορρόφησης).
Τα περισσότερα κινητά έχουν SAR από 0.2 έως 1.35 τη στιγμή που το επιτρεπόμενο όριο έκθεσης στις ΗΠΑ είναι 1.6 w/kg και στην Ευρώπη 2.0 w/kg.
Το iPhone 4S έχει ακτινοβολία 1.11 w/kg τη στιγμή που άλλα τηλέφωνα smartphone με τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν πολύ λιγότερη όπως το Samsung Galaxy S3 με 0.34w/kg.
Πρωταθλητής στην ακτινοβολία είναι το Blackberry Bold 9700 με 1.37w/kg ενώ πολλά είναι τα κινητά που ξεπερνούν το 1.0w/kg.
Αν και το όριο του iPhon 4S και του Blackberry Bold 9700 είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ ωστόσο δεν παύουν να είναι αρκετά υψηλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο μόνος τρόπος για να ελέγξουμε την ακτινοβολία του κινητού είναι ο δείκτης SAR που ανακοινώνεται από όλες τις εταιρείες για όλα τα μοντέλα.

Οι ειδικοί προτείνουν στους χρήστες, ανεξάρτητα από το δείκτη SAR της συσκευής τους να χρησιμοποιούν hands free και να μειώσουν τη χρήση του κινητού τους ενώ δεν πρέπει να μιλούν συνεχόμενα στο κινητό για πάνω από 7 λεπτά.

Πηγή: inews.gr

Keywords
Αναζητήσεις
iphοne 4s δεικτης sars, δεικτης σαρ iphone 4s
Τυχαία Θέματα
Προσοχή, Phone 4S,prosochi, Phone 4S