Πρόσβαση στο διαδίκτυο από το αεροπλάνο

Πόσοι δεν θα ήθελαν να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο όταν βρίσκονται στον αέρα και να σερφάρουν κατά τη διάρκεια των πτήσεων; Σίγουρα αρκετοί.

Οι γνωστές αεροπορικές εταιρείες Air France και KLM θα δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους επιβάτες τους.

Οι δύο εταιρείες σε συνεργασία με την Panasonic Avionics εγκατέστησαν ασύρματα δορυφορικά δίκτυα και θα προσφέρουν πρόσβαση

στο διαδίκτυο στους επιβάτες τους.

Η πιλοτική περίοδος ξεκινάει το 2013 σε 3 Boeing 777-300s της κάθε εταιρείας που θα εξοπλιστούν με τα αντίστοιχα μηχανήματα και θα επιτρέπουν την πρόσβαση στο ίντερνετ.

Οι επιβάτες των αεροπλάνων θα μπορούν να συνδεθούν με το διαδίκτυο μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, των φορητών υπολογιστών ή των tablet.

Το κόστος θα είναι σταθερό για όσους χρησιμοποιούν το ίντερνετ αλλά και το κινητό τους τηλέφωνο για sms και κλήσεις, ενώ η χρέωση θα είναι σταθερή για όλους τους επιβάτες ανεξάρτητα από την κατηγορία της θέσης που έχουν επιλέξει στο αεροπλάνο.

Ακόμη, η κάθε εταιρεία θα έχει μια ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα όπου όλοι οι επιβάτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση τύπου hotspot, ενώ η σελίδα αυτή θα προσφέρει επίσης τις τελευταίες ειδήσεις και άλλες πληροφορίες που θα ενδιαφέρουν τους επιβάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα