Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο Θεοφίλου

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και πήρε ο Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά – υπεύθυνο για τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Αύριο θα δικαστεί και από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο για αντίσταση κατά της αρχής κατά τη σύλληψή του.

Ο 30χρονος κατηγορείται για ένταξη στους «Πυρήνες τη Φωτιάς» και συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, καθώς επίσης και για τη ληστεία στην τράπεζα

της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί.

Σε βάρος του 29χρονου και των συναυτουργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα που εντόπισε στη Λαμία, δεν βρέθηκαν όπλα ή χρήματα παρά μόνο ένα φορητός υπολογιστής, ρούχα και άλλα αντικείμενα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Αθήνα προκειμένου να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια εγκαταλελειμμένη μοτοσυκλέτα, που εντοπίστηκε στην Πάρο με πλαστή πινακίδα και είχε κλαπεί από τον νησί μία ημέρα πριν από τη ληστεία. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι την χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας και επιβιβάστηκαν σε αυτή αφού πρώτα έκαψαν το αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα