Πρόβλημα με trojans στο App Store της Apple!

Πρόβλημα προέκυψε τις τελευταίες ώρες στο App store της Apple με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές που έχουν κατεβάσει.

Το πρόβλημα εντόπισε αρχικά ο προγραμματιστής της εφαρμογής Instapaper που έγραψε στο site του ότι όταν οι χρήστες προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν την αναβάθμιση 4.2.3 της εφαρμογής, όμως δεν ξεκινούσε.

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ όλα λειτουργούσαν ομαλά και η εφαρμογή είχε ήδη πάρει έγκριση για να ξεκινήσει τη διαδικασία αναβάθμισης από τους χρήστες.

Λίγες ώρες αργότερα το θέμα λύθηκε από την Apple, όμως οι χρήστες έπρεπε να διαγράψουν και να ξαναεγκαταστήσουν τις εφαρμογές που δεν λειτουργούσαν.

Σύμφωνα και με άλλους προγραμματιστές που ερεύνησαν το θέμα, η δυσλειτουργία προέκυψε από λάθος της Apple που σχετίζεται με την κωδικοποίηση των εφαρμογών, όμως δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι υπήρξε εφαρμογή με trojans μέσα sto app store και απλά οι διαχειριστές της έδωσαν έγκριση χωρίς να την ελέγξουν.

Είναι η πρώτη φορά που το App Store της Apple αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα και οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες να μην ανανεώσουν τις σημαντικές εφαρμογές τους πριν λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα