Προβόπουλος: Η ανάκαμψη θα έρθει το 2014

Αισιόδοξος, πως η ανάκαμψη για τη χώρα μας θα έρθει το 2014, αρκεί να παγιωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και επισπευσθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εμφανίστηκε σήμερα με δηλώσεις του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Προβόπουλος σημείωσε, πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας

από την ευρωζώνη έχει πλέον απομακρυνθεί μια και καλή.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σημείωσε ακόμα ότι «αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας, τα δίδυμα ελλείμματα - το δημοσιονομικό και το εξωτερικό - έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ η πορεία εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης εκτιμάται ως ικανοποιητική και η εισροή κεφαλαίων που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση συνεχίζεται απρόσκοπτα».

«Το τραπεζικό σύστημα αποδείχθηκε ανθεκτικό στην κρίση και σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάταξης», τόνισε ο κ. Προβόπουλος για να προσθέσει στη συνέχεια, πως «αυτό είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για τη σταδιακή αποκατάσταση ομαλών χρηματοδοτικών συνθηκών στην πραγματική οικονομία».

«Η πορεία προς τη χρεοκοπία αποφεύχθηκε τελικώς χάρη στη σοβαρή πρόοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής, που επέτρεψε τη συνέχιση της οικονομικής συνδρομής των εταίρων. Το εύρος ωστόσο και η διάρκεια της ύφεσης θα μπορούσαν να περιοριστούν αν είχαν προωθηθεί με μεγαλύτερo ζήλο οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους και των αγορών», κατέληξε λέγοντας ο διοικητής της ΤτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα