Ψήφισμα του δήμου Αγ. Παρασκευής για τις απολύσεις

Σε έκτακτη γενική συνέλευση του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής στις 14 Νοεμβρίου, πάρθηκε ψήφισμα εναντιώσεις στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορούν την Αυτοδιοίκηση, με μείζον θέμα το πρόγραμμα «διαθεσιμότητας».

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Με την επιβολή του νέου πακέτου μέτρων, η Αυτοδιοίκηση οδηγείται πολλές δεκαετίες πίσω και μετατρέπεται, από νευραλγικός φορέας άσκησης ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, σε απλό διαχειριστή

της οικονομικής εξαθλίωσης και της βίαιης διάλυσης του κοινωνικού ιστού.

Επιπλέον, οι προβλεπόμενες απολύσεις προσωπικού απειλούν με διάλυση τις υπηρεσίες των Δήμων και με ολική κατάρρευση τις  κρίσιμες κοινωνικές-προνοιακές δράσεις τους και η απαγόρευση προσλήψεων Υ.Ε. μέχρι το 2016, ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες, οδηγεί στη διάλυσή τους.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αυτονόητη εξαίρεση τους επίορκους εργαζομένους οι οποίοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Ειδικότερα, από το  Δήμο Αγίας Παρασκευής, τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει 125 υπάλληλοι. Το ενδεχόμενο υποχρέωσης διαθεσιμότητας υπαλλήλων μας δεν είναι πιθανό με βάση την ανάλυση κριτηρίων που πραγματοποιήθηκε.

Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν υπάρχει  πλεονάζον προσωπικό.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προτίθεται να προτείνει στην Διοικητική του Υπηρεσία την αποστολή εγγράφου που πιστοποιεί ότι για το δήμο μας δεν πληρούνται και οι τρείς προϋποθέσεις οι οποίες, βάσει του  Νόμου 4093/2012, απαιτείται να συντρέχουν σωρευτικά.

Προτείνουμε να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο Τομέα με αντικειμενικά κριτήρια, κατόπιν επιμόρφωσης. Επιπλέον οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο τη βέλτιστη κατανομή προσωπικού και την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αναγκών».

Keywords
Τυχαία Θέματα