Πύλος, τραγωδία: Νερός στον μύλο της προεκλογικής σύγκρουσης

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες, με φόντο τις καταγγελίες για τις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος. Λίγο πριν ρίξουμε τα ψηφοδέλτια στην κάλπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, όπως υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη,  να στρέψει μέσω του Λιμενικού τα

βέλη στην προηγούμενη κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστατευτικό, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν, φθάνοντας στο σημείο να υιοθετήσει ακόμη και τις καταγγελίες για την δήθεν “νεκρή” μικρή Μαρία, η οποία δεν υπήρξε ποτέ. “Ακόμη και όταν το γερμανικό Spiegel αναγκάστηκε να επανορθώσει, η Κουμουνδούρου δεν ζήτησε ποτέ μία συγγνώμη για την κατασυκοφάντηση της χώρας”, υποστηρίζουν, υπενθυμίζοντας ότι το Λιμενικό έχει σώσει περισσότερους από 40.000 μετανάστες στη θάλασσα τα τελευταία 4 χρόνια.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους, ότι δηλαδή η Κουμουνδούρου εκθέτει με όσα λένε τα στελέχη της την Ελλάδα, προβάλλουν το tweet του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, το οποίο στη συνέχεια “μάζεψε”. Να σημειωθεί δε, πως ο επικεφαλής της Frontex ο οποίος επισκέφθηκε την Καλαμάτα, έδωσε εύσημα στους άνδρες του Λιμενικού για τον αγώνα που έδωσαν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ο μόνος που… κατηγορεί ασύστολα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν διανεμήθηκαν σωσίβια στους μετανάστες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους απηύθυνε το ερώτημα «τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από τα καθάρματα», σημειώνοντας επίσης πως «τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις». Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου σχολίασε ότι «κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σήμερα από το Γύθειο ότι οι διακινητές είναι καθάρματα», για να τονίσει: «Αυτό που ωστόσο δεν έχει απαντήσει κανείς μέσα στις αλλεπάλληλες αντιφάσεις των τελευταίων ημερών, είναι τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα- o καπετάνιος- ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε αποδράσει από το πλοίο 9 ώρες πριν τη βύθιση».

«Ο αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη και νυν υπουργός Ναυτιλίας άφησε αυτά τα καθάρματα ανενόχλητα μέχρι το τραγικό ναυάγιο 600 ανθρώπων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιπλέον αναφέρει ότι «θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη έστω να αναρωτηθεί, μιας και βρέθηκε στο Γύθειο, γιατί δεν δόθηκε εντολή στο ναυαγοσωστικό, που βρισκόταν στο λιμάνι του Γυθείου, να συνδράμει άμεσα σε

επιχείρηση διάσωσης». «Όπως και να απαντήσει», προσθέτει, «γιατί δεν διανεμήθηκαν σωσίβια όπως διανεμήθηκαν νερά, καθώς και γιατί δεν ζητήθηκε η βοήθεια της FRONTEX».

@ellada24.gr Επικεφαλής της Frontex: Οι Έλληνες έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές #foryou #fyp #frontex #limeniko #nauagio #pylos #ellada24 ♬ πρωτότυπος ήχος – Ellada24.gr

Σκέρτσος: Να πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τα άξια στελέχη του Λιμενικού

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα είναι σε διαρκή πόλεμο με τους εγκληματίες διακινητές ανθρώπινων ζωών. Όχι με το λιμενικό σώμα που σώζει ζωές και φυλάει σύνορα. Αντί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη χώρα μας, τους άξιους άντρες και τις άξιες γυναίκες του λιμενικού σώματος, τον ενημερώνουμε ότι η Ελλάδα έχει πάψει να αποτελεί βασική πύλη εισόδου των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων χάρη και στις γενναίες προσπάθειες του λιμενικού μας σώματος. Επιτέλους, ας δείξει λίγο περισσότερο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους».

«Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι παρόν, γεννά τραγωδίες και απειλεί την κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Είναι, όμως, ένα διεθνές πρόβλημα. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ξανά ένα ελληνικό ζήτημα για να ικανοποιήσουμε τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο θα ήταν και λάθος και άδικο για τη χώρα μας που έχει σηκώσει έως σήμερα πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που της αναλογεί», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, με την αλλοπρόσαλλη στάση που κρατάει βρίσκεται σε απόκλιση από την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία και συμπεριφέρεται, δυστυχώς, σαν να μην έμαθε τίποτα από τα λάθη που έκανε το 2015-2019. Διεκδικώντας εκ νέου το μονοπώλιο της ευαισθησίας ξεχνάει το αίσχος της Μόριας που είναι όλο δικό του. Οι πολίτες, όμως, δεν ξεχνούν».

Κόντρα Κεραμέως – Ηλιόπουλου για το μεταναστευτικό

Κόντρα ανάμεσα στην Νίκη Κεραμέως και τον Νάσο Ηλιόπουλο ξέσπασε σήμερα στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», στον ΑΝΤ1, σε συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. Με αφορμή την τραγωδία με το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου οι τρεις πολιτικοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το μεταναστευτικό και τους τρόπους δράσης της ελληνικής Πολιτείας. Τα αίματα άναψαν ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος διερωτήθηκε αν θα ήταν επιλογή και βούληση των Κυβερνήσεων της ΝΔ να… πνίγει τους παράτυπους μετανάστες, αναφερόμενος στο περιστατικό στο Φαρμακονήσι, το 2014, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πρώην Υπ. Παιδείας, η οποία είπε ότι αυτά που λέει ο κ. Ηλιόπουλος είναι ντροπή και του ζήτησε να ανακαλέσει. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταδικαστεί για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι.

«Χρειάζεται να υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι μετανάστευσης, που σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έρχονται πρέπει να μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει η Ευρώπη πρέπει να καθορίσει συγκεκριμένους διαύλους διόδου των ανθρώπων, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ. Άρα και στον φράχτη θα πρέπει να υπάρχουν νόμιμες πύλες εισόδου, για να μπορούν όσοι θέλουν να καταθέτουν τα χαρτιά τους και να εξετάζεται αν δικαιούται να έχει άσυλο», είπε ο κ. Ηλιόπουλος και εξήγησε ότι το 2014 η χώρα καταδικάστηκε για την υπόθεση στο Φαρμακονήσι, όπου χάθηκαν 13 ανθρώπινες ζωές.

Η χώρα ελέγχεται για παράνομες επαναπροωθήσεις, είπε ο κ. Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε ότι δεν έχουν δοθεί απαντήσεις. Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι οι αλλαγές που χρειάζονται στην ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης δεν αφορούν μόνο τις ασφαλείς διόδους, αλλά και τον τερματισμό των άθλιων κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων. Είπε επίσης ότι ο κ. Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας από τον φράχτη στον Έβρο. Επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν άθλιες οι συνθήκες στην Μόρια και στην Ειδομένη. Είχαμε πάνω από 5.500 προσφυγόπουλα χωρίς προστασίας και πάνω από 200.000 αιτήσεις ασύλου. Σήμερα έχουν πέσει στις 2000, είπε η κ. Κεραμέως.

Καβγάς Παπαδημητρίου-Φίλη με αναφορές σε “μαφία” και “αλητείες” για την τραγωδία στην Πύλο

Ανέβηκαν στα ύψη οι τόνοι μεταξύ του Νίκου Φίλη και και του Μπάμπη Παπαδημητρίου στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στο Attica TV, για την τραγωδία στην Πύλο. Οι δυο υποψήφιοι βουλευτές είχαν έντονη αντιπαράθεση και αντάλλαξαν σκληρές κατηγορίες, με τον κ. Φίλη να κατηγορεί τον Μπάμπη Παπαδημήτριου πως δεν σέβεται στους 700 νεκρούς και τον κ. Παπαδημητρίου να ανταπαντά στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως “δουλεύετε με μαφίες”.

Ολόκληρος ο διάλογός τους

Φίλης: Ο κ. Παπαδημητρίου δεν σέβεται την περίσταση και τους 700 νεκρούς.

Παπαδημητρίου: Να το πάρετε πίσω αυτό που είπατε. Δεν σέβομαι εγώ τους νεκρούς και τους σέβεστε εσείς; Να το πάρετε πίσω. Ζητήστε και μια συγγνώμη.

Φίλης: Τελείωσες;

Παπαδημητρίου: Εγώ τους σέβομαι περισσότερο από σας. Εγώ λέω τι πρέπει να κάνουμε για την τραγωδία, πρέπει να βρούμε λύσεις ενώ εσείς κοιτάτε να κάνετε κάτι εναντίον της χώρας σας και αυτό είναι το ντροπιαστικό, απαντήστε σε αυτό;

Φίλης: Δεν απαντώ στον κ. Παπαδημητρίου διότι και το ύφος του και τα όσα λέει μέχρι τώρα, δεν χρήζουν απαντήσεως. Πάμε στην ουσία, η οποία είναι το ναυάγιο με τους 700 νεκρούς και είναι και η διαχείριση του ναυαγίου από ελληνικής και ευρωπαϊκής πλευράς. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα.

Παπαδημητρίου: Εμείς μέχρι τώρα ξέρουμε τον αριθμό των διασωθέντων και τον αριθμό των νεκρών, εσείς ξέρετε κάτι άλλο;

Φίλης: Ξέρουμε από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που είχαν επικοινωνία με το καράβι.

Παπαδημητρίου: Ποιοι; Πείτε μας ένα όνομα.

Φίλης: Υπάρχουν τόσα ονόματα. (…) Υπήρχε πρωτοβουλία διάσωσης; Το λιμενικό απαντάει “όχι”. Γιατί είναι το διεθνές δίκαιο που εμποδίζει στα διεθνή ύδατα να κάνουμε διάσωση και δεύτερον ‘μας είπαν’ δεν θέλουμε διάσωση. ‘Ποιος είπε δεν θέλουμε να μας σώσετε; κάποιος’. Δηλαδή συνομιλούσε το λιμενικό με έναν κάποιον; Αν το πλοίο είχε ναρκωτικά θα είχε παρέμβει το λιμενικό; Δεν ισχύει το επιχείρημα περί διεθνών υδάτων; Εδώ έχουμε ζωές. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν ακολούθησε πρωτόκολλο διάσωσης.

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε μαρτυρίες που θέλουν το λιμενικό να ρίχνει σκοινιά στο πλοίο για να το τραβήξει προς την μεριά της Μάλτας.

Παπαδημητρίου: Ποιος τα λέει αυτά κ. Φίλη; Με ποιους συζητάτε;

Ο δημοσιογράφος ανέφερε έναν διασωθέντα, ενώ ο κ. Φίλης τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο.

Παπαδημητρίου: Ο Ιάσωνας Παπαδόπουλος είναι μη φερέγγυο πρόσωπο για να μην πω κάτι πιο βαρύ.

Φίλης: Αφήστε τώρα.

Παπαδημητρίου: Με τους ίδιους δουλεύετε συνέχεια κ. Φίλη, η ίδια μαφία, με αυτήν τη μαφία δουλεύετε.

Φίλης: κ. Παπαδημητρίου αν θέλετε να κουβεντιάσετε μόνος σας μπορείτε να το κάνετε, συνεννοηθήκαμε; Αλητεία στην κουβέντα όχι. Ντροπή σου.

Παπαδημητρίου: Η αλητεία είναι να στήνεις ένα ψεύτικο πράγμα για να επιτεθείς στη χώρα. Πηγαίνετε έξω από τα σύνορα για να το κάνετε.

Φίλης: Δεν είστε πρωτότυπος

Παπαδημητρίου: Μόνο ψέματα λέτε αυτήν τη στιγμή.

Φίλης: Με αλητείες και μαφιόζικα πράγματα εγώ δεν κάνω συζήτηση.

«Άθλιε συκοφάντη….» – Ένταση μεταξύ Βαρβιτσιώτη – Τζανακόπουλου για το μεταναστευτικό

Μια έντονη αντιπαράθεση είχαν το βράδυ της Παρασκευής οι υποψήφιοι βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) και Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Οι δύο πολιτικοί, ήταν καλεσμένοι στο Attica TV και η αιτία του έντονου διαλόγου με βαρείς χαρακτηρισμούς ήταν το ναυάγιο στην Πύλο. «Κύριε Τζανακόπουλε, είσαστε ένας άθλιος συκοφάντης. Άθλιος συκοφάντης. Που αναφέρετε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση» τόνισε, εν συνεχεία, ο κ. Βαρβιτσιώτης σε έντονο τόνο προς τον συνομιλητή του για να συνεχιστεί ένας άγριος διάλογος ανάμεσα στους δύο.

Keywords
νεα δημοκρατια, συριζα, ψηφοδελτια, spiegel, ελλαδα, tweet, frontex, καλαματα, ΑΝΤ1, ΠΑΣΟΚ, νέα, σημαίνει, οηε, attica, πηγαίνετε, ιουνίου, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, 600 δις, εκλογες 2014, ξανα, κοινωνια, βουλευτες, αδεια, αιτηση, γυθειο, δημοκρατια, ηχος, θαλασσα, θεμα, ναρκωτικα, οηε, ονοματα, πυλη, ψεματα, attica, αιτησεις, ακης, αφορμη, πηγαίνετε, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, δυστυχως, δοθει, δοθηκε, ειπε, επικοινωνια, ερχονται, αισχος, ευρωπη, ζωων, ιδια, υποθεση, ισχυει, υφος, ιασωνας, κυβερνηση, λαθη, λαθος, λιμενικο σωμα, λιμενικο, μαφια, μιλτιαδης, μορια, μπορειτε, μαρια, νικη, ντροπη, ξερετε, ξιφη, ονομα, ουσια, παμε, πλοιο, πυλες, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σωμα, σωσιβια, φοντο, φορα, ψευτικο, ωρες, αντρες, αιματα, αλητεια, δημητρης, frontex, χωρα, ιουνίου, μια φορα, tweet, σημαίνει, spiegel, θερμομετρο
Τυχαία Θέματα
Πύλος, Νερός,pylos, neros