ΡΙΚΣΣΥ το 2013 με κεντροαριστερή κατεύθυνση

Μέσα στο 2013 θα δημιουργηθεί το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, όπως εκείνος ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Αναφορικά με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη ΡΙΚΣΣΥ, ο κος Λοβέρδος είπε ότι «η συζήτηση για τα πρόσωπα είναι αλαζονική» και τόνισε ότι το 70% με 80% των ανθρώπων που θα το πλαισιώσουν θα είναι νέα

πρόσωπα. «Στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν εμφανίζεται ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι ένα όχημα που μεταφέρει αγανακτισμένους πολίτες».

Ερωτώμενος για το εάν θα στηρίξει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κος Λοβέρδος δήλωσε ότι η αναλγησία των τελευταίων 20-30 ετών έφερε την ανάγκη να έρθουν αυτά τα φορολογικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε ότι – αφού πρώτα θα το αξιολογήσει – πιθανότατα θα το ψηφίσει, αφού «δεν έχει την πρόθεση να ωθήσει την κυβέρνηση σε εκλογές, καθώς ο λαός δε θέλει εκλογές».
«Για να μην κάνουμε εκλογές, πρέπει να μείνει η κυβέρνηση. Εάν ο λαός αισθανόταν ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να ανατραπούν, θα εκφραζόμουν διαφορετικά. Ψηφίστηκαν τα κόμματα τον Ιούνιο και θα έρθω εγώ να ρίξω την κυβέρνηση;», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την εκταμίευση της δόσης σχολίασε: «Ήταν επιτυχία της κυβέρνησης να πάρουμε τα χρήματα. Εάν δεν είχαμε εκλογές, θα είχαμε πάρει τα χρήματα πολύ νωρίτερα. Κάποιος φταίει όμως γι’ αυτές».

«Η δική μου ΡΙΚΣΣΥ γίνεται για να γεφυρωθεί η απόσταση ανάμεσα στα λόγια και τα έργα. Η ουσία είναι να πεις πως και σε ποιο χρόνο θα απελευθερώσεις την οικονομία. Έχουμε σχέδιο», ανέφερε.

Πάντως, στις φήμες που τον ήθελαν να φεύγει από το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν του δόθηκε κάποιο υπουργείο, όπως του ανέφερε δημοσιογράφοι, εκείνος απάντησε πως «αυτό είναι ένα κωμικό επιχείρημα. Η δική μου ρήξη δεν έχει να κάνει με κανένα προσωπικό θέμα. Ο ανασχηματισμός συζητείται εδώ και δύο μήνες. Και να γίνει δεν με αφορά», σημείωσε.

Διευκρίνισε ότι «είμαι υπουργός τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Έγινα υπουργός την περίοδο της κρίσης. Να απευθυνθείτε στους μαυρογιαλούρους που έχτιζαν σε κάθε χωριό ένα νοσοκομείο».

Για το θέμα της απομάκρυνσής του από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν του αρέσει η λέξη αντιπαράθεση και ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να συγκεντρώσει ανθρώπους από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Είπε δε ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία.

Και ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή είναι μία κίνηση και όχι ένα κόμμα και στις προθέσεις του είναι το πρώτο εξάμηνο του 2013 να γίνει ιδρυτικό συνέδριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα