Ριψοκίνδυνα τα ραντεβού μέσω ίντερνετ

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ιατρικού Κέντρου για Παιδιά του Σινσινάτι,στις ΗΠΑ, 1 στις 3 έφηβους που ξεκινούν μια διαδικτυακή επικοινωνία με κάποιο αγόρι, καταλήγουν να αποκτήσουν πραγματικό δεσμό μαζί του.

Η μελέτη διενεργήθηκε σε δείγμα 251 κοριτσιών, ηλικίας 14 - 17 ετών. Το 30% των κοριτσιών απέκτησαν τελικά δεσμό με αγόρια που γνώρισαν στο διαδίκτυο, ωστόσο σύμφωνα με τη ψυχολόγο Τζένι Νολ, «οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κανονίζονται τα ραντεβού είναι αρκετά επικίνδυνες για τα ανήλικα κορίτσια». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, πολύ πιθανότερο να συνάψουν δεσμό με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο, θεωρούνται τα κορίτσια που έχουν παραμεληθεί ή κακοποιηθεί.

«Μια ασθενής μού εκμυστηρεύεται ότι γνώρισε κάποιον στο διαδίκτυο. Της φάνηκε ωραίος τύπος και κανόνισαν να βρεθούν από κοντά. Συναντήθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο και εκείνη δέχθηκε να μπει στο αυτοκίνητό του. Αφού κατευθύνθηκαν σε μια ερημική τοποθεσία, εκείνος τη βίασε» τονίζει η ψυχολόγος, θέλοντας να επιστήσει την προσοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα