Ρόδος φωτιά τώρα: Πρωτοφανής επιχείρηση, εκκενώσεις 30.000 ανθρώπων με όλα τα μέσα

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από τις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδο στη Ρόδο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. Με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των τοπικών αρχών που έχουν επιστρατεύσει δεκάδες λεωφορεία αναμένεται να μετακινηθούν πάνω από 30.000 άτομα σύμφωνα με τον Τέρη Χατζηϊωάννου, Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου. Ήδη στη Λίνδο έχουν φτάσει τα πρώτα λεωφορεία που μετέφεραν εκατοντάδες

τουρίστες που διέμεναν στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής ενώ η Αστυνομία αναφέρει ότι περίπου 15.000 άτομα έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν. Στην μετακίνηση εκατοντάδων τουριστών στην Λίνδο αναφέρθηκε η δημοσιογράφος Νατάσσα Παμπρη. Ο Αντώνης Μπέρδης πρόεδρος ΚΤΕΛ Ρόδου αναφέρει ότι διατέθηκαν 15 λεωφορεία για την μεταφορά των εγκλωβισμένων τουριστών

Η επιχείρηση του Λιμενικού

Σε εξέλιξη είναι ταυτόχρονα και επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπο το συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδο στη Ρόδο μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς. Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου όπου μαίνεται πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Έως αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 2.000 άτομα σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου του Λειμινικού Νίκου Αλεξίου στο OPEN.  Οι επιχειρήσεις του Λιμενικού γίνονται από το Κιοτάρι όπου οι τουρίστες μεταφέρονται στον Κάλαθο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο. Στην επιχείρηση του λιμενικού σώματος συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος. Επίσης δεσμεύτηκε και διατίθεται πλοίο της Blue Star για να φιλοξενήσει πολίτες.

Από το Λιμενικό Σώμα/Υπουργείο Ναυτιλίας:

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Νίκο Αλεξίου «ο μεγαλύτερος όγκος των ανθρώπων έχει ήδη απομακρυνθεί».

Από το ΓΕΕΘΑ έχουν διατεθεί:

6 Λεωφορεία

4 STEYER

6 πλωτά ειδικων δυνάμεων

και η Τορπιλάκατος ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ.

Φωτογραφία: Άλογα τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα

Οι εικόνες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγκλονίζουν. Εκτός από πολίτες και τουρίστες, ζώα προσπαθούν να γλιτώσουν από τη μανία της φωτιάς.

Φωτογραφία από περιοχή της Ρόδου, με άλογα, που τρέχουν για να σωθούν, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που κάνουν έκκληση να απομακρυνθούν από την πυρκαγιά όσα περισσότερα ζώα γίνεται.

Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αυτή την ώρα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) της Πολιτικής Προστασίας. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει μέρος στο Συντονιστικό, που ειναι σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ/Μονάδας διαχείρισης Κρίσεων, Υπουργείου Τουρισμού, ΕΚΑΒ, ΓΕΕΘΑ, Σωμάτων Ασφαλειας για την πυρκαγιά στην Ρόδο.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού ο υπουργός Ναυτιλίας

Στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου όπου μαίνεται πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Έως αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 1000 άτομα από το Κιοτάρι οι οποίοι μεταφέρονται στον Κάλαθο. Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού σώματος συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο του Λιμενικού σώματος.

Βίντεο: O πρώην παίκτης του Survivor Σταμάτης Καλαφατάς και εθελοντές με 11 σκάφη μεταφέρουν τουρίστες

Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση εθελοντών για την μεταφορά των τουριστών από Κιοτάρι και Λάρδο στη Ρόδο με ιδιωτικά σκάφη. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρώην παίκτης του Survivor Σταμάτης Καλαφατάς με τον όμιλο ταχύπλοων σκαφών.

Έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο.

Συγκεκριμένα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Αντίστοιχα, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τα Κέντρα Υγείας

Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τα όμορα Κέντρα Υγείας στη περιοχή.

Πρώτο θέμα και στη Daily Mail η φωτιά στη Ρόδο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος, Πρωτοφανής, 30 000,rodos, protofanis, 30 000