Σαν σήμερα η τραγωδία του «Helios»…

Επτά χρόνια μετά, στις 14 Αυγούστου του 2005, ‘ξαναζεί’ το πένθος από την αεροπορική τραγωδία της πτώσης του κυπριακού «Helios» στον Γραμματικό Αττικής, όπου σκοτώθηκαν 121 άνθρωποι [115 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα], ενήλικες και παιδιά.

Επί τόπου, στον τόπο της τραγωδίας, συγκεντρώθηκαν εις μνήμην των νεκρών, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων στα συντρίμμια του κυπριακού αεροσκάφους.

Όπως τότε, που ο άδικος και απροσδόκητος χαμός από την τραγωδία που προκάλεσε σοκ σε Ελλάδα

και Κύπρο, έτσι και σήμερα, το πένθος ‘ξυπνά’ αλγεινές μνήμες στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Για την ιστορία, η μοιραία πτήση 522 είχε απογειωθεί τότε από την Λάρνακα στις 10:07, με κατεύθυνση προς Αθήνα και Πράγα. Μόλις το αεροσκάφος εισήλθε στο ελληνικό FIR δεν έδωσε στίγμα στον πύργο ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ως όφειλε και η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «renegate»!

Η ‘Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας’ υποβάλλει αίτημα στην ‘Πολεμική Αεροπορία’ και δύο F-16 απογειώνονται αμέσως από την Αγχίαλο για να εντοπίσουν το αεροσκάφος. Το Boeing εντοπίζεται, αλλά, δεν απαντά στις κλήσεις των πιλότων των μαχητικών της ‘Πολεμικής Αεροπορίας’, που τελικά το βλέπουν να πέφτει και να συντρίβεται στην βουνοπλαγιά του Γραμματικού στις 12:05.

Μετά, οι συγγενείς των 115 επιβατών και του 6μελούς πληρώματος βυθίζονται στο πένθος, ενώ η τραγωδία προκαλεί σοκ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όσον αφορά το πόρισμα, εξακολουθεί -μέχρι και σήμερα- να προκαλεί αντιδράσεις, λόγω του ότι οι άνθρωποι της «Helios» αρνούνται ότι τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από την ‘Ερευνητική Επιτροπή’ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, που υποστήριξε το ότι η πτώση προήλθε από αστάθμητους παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα