«Σάρωσε» ο Ben Affleck στα βραβεία του Συνδέσμου Κριτικών Κινηματογραφικών Ταινιών

Επιτυχία εις τριπλούν για τον Ben Affleck και την ταινία του «Argo». Η ταινία μετά τις 7 υποψηφιότητες για τα Βρετανικά βραβεία BAFTA και την υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ, κέρδισε τώρα και το βραβείο καλύτερης ταινίας στα βραβεία επιλογής των κριτικών κινηματογράφου, που απονεμήθηκαν για 18η χρονιά από το Σύνδεσμό Κριτικών Κινηματογραφικών Ταινιών.

Με το βραβείο Α’ αντρικού και γυναικείου ρόλου αντίστοιχα

τιμήθηκαν, ο Daniel Day-Lewis, για το «Lincoln» και η Jessica Chastain, για τη συμμετοχή της στην ταινία «Zero Dark Thirty».

Καλύτερο «ζευγάρι» ηθοποιών στην κατηγορία «κωμωδία» ανακηρύχθηκαν οι Bradley Cooper και Jennifer Lawrence, για τη συμμετοχή τους στην ταινία «Silver Linings Playbook», κερδίζοντας ο καθένας τους το βραβείο κωμικού ρόλου. Η ταινία κέρδισε και το βραβείο καλύτερου επιτελείου, για την ομάδα των ηθοποιών που συμμετέχουν σε αυτή, ανάμεσα τους οι Robert De Niro και Jacki Weaver.

Το βραβείο των Κριτικών Κινηματογράφου για την καλύτερη ταινία δράσης πήρε το «Skyfall», το οποίο έφυγε και με το βραβείο τραγουδιού για το ομώνυμο τραγούδι της Adele, αλλά εξασφάλισε και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού δράσης στον πρωταγωνιστή της, Daniel Craig.

Η πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ «Οι Άθλιοι» («Les Miserables»), Anne Hathaway, που παραβρέθηκε στην τελετή απονομής στο Λος Άντζελες, μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της, Hugh Jackman, απέσπασε το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου. Το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε από τους Κριτικους κινηματογράφου στον Philip Seymour Hoffman για τη συμμετοχή του στην ταινία «The Master».

Keywords
Τυχαία Θέματα