Σε απολογία ο «Άκης» για ανειλικρινή δήλωση «πόθεν έσχες»

Στον εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται στην Εισαγγελία Εφετών για ανειλικρινή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε ως «ανειλικρινές»,

μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που εστάλη στο Εφετείο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη, ο κ. Τσοχατζόπουλος παρουσιάζει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψει δυο δανείων.

Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν τα πάντα.

Πάντως, ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον εισαγγελέα προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα