Σε περισσότερους δικαιούχου το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

Από το 2014 διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος μακροχρονίως ανέργου, καθώς επεκτείνονται τα όρια ηλικίας τα οποία ορίζονται από τα 20 έως τα 66 χρόνια, από τα 45 έως τα 65 που ισχύουν ως τώρα.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση δικαιούχοι θεωρούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό

τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

Η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του επιδόματος, θα καθορισθούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, ενώ το ύψος της συνολικής δαπάνης για το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 35 εκ. ευρώ το χρόνο.

Το μηνιαίο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, ανέρχεται στα 200 ευρώ και καταβάλλεται για διάστημα ενός έτους.
Να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2013 καταργούνται όλες οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας, που χορηγούνταν σε απολυμένους συγκεκριμένων προβληματικών επιχειρήσεων ή κλάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και η επιδότηση προς απολυμένους μισθωτούς, λόγω συγχώνευσης-μεταφοράς-συνένωσης επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα