Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΛΑΣ για τις παρελάσεις

«Καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό, τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών. Η αστυνομία αν χρειασθεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή», αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι που αποτελεί και εντολή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ προς όλους τους αστυνομικούς, που θα συμμετέχουν στα μέτρα για τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά, όλη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται επί ποδός την Κυριακή και ήδη οι αστυνομικοί έχουν ενημερωθεί

πως δεν θα υπάρχουν ρεπό, ενώ έχουν ήδη κοπεί και οι άδειες. Το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη η Πάτρα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου θα υπάρχουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών για τους οποίους, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Απέναντι από τους επίσημους θα υπάρχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ οι οδοί Όθωνος και Βασιλέως Γεωργίου θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και η πλατεία Συντάγματος.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες θα πάρουν θέση για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις από τη συμβολή της Βουκουρεστίου με την Πανεπιστημίου και κάτω.

Ένστολοι και αστυνομικοί της ασφάλειας θα βρίσκονται ακόμα και στον Εθνικό Κήπο, ενώ θα υπάρξει ακόμα και ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής, όσων παραστούν στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν σε περίπτωση επεισοδίων.

Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη την χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα