ΣΕΠΕ: 10.750 εργαζόμενοι δεν πήραν «δώρο Χριστουγέννων»

1.545 καταγγελίες καταγράφηκαν στα Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων όλης της χώρας αλλά και στην Τηλεφωνική Γραμμή Καταγγελιών του Σ.ΕΠ.Ε 15512, για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, με το συνολικό οφειλούμενο ποσό να ανέρχεται στα 2.361.944€.

Οι καταγγελίες αφορούν 763 επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, που απασχολούν συνολικά 10.750 εργαζομένους.

Από τις ανωτέρω καταγγελίες, σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησε στη διαδικασία του αυτοφώρου κατά των παραβατών εργοδοτών, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στη διενέργεια εργατικής

διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Από τις μέχρι σήμερα επιλυθείσες εργατικές διαφορές έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους συνολικά το ποσό των €560.889. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

Τέλος, σύμφωνα με τον ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλη Χάλαρη, το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι έλεγχοι μεταξύ άλλων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, το διαφημιστικό κλάδο, εταιρείες ανακύκλωσης και φροντιστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα