ΣΕΤΕ: Ικανή και λειτουργική κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό

«Την 18η Ιουνίου πρέπει να υπάρξει μία ικανή και λειτουργική κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό μέσα στη ζώνη του ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ( ΣΕΤΕ ) Ανδρέας Ανδρεάδης κατά την ομιλία του στην 20η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, «από το αποτέλεσμα

της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου και από τον τρόπο που το πολιτικό μας σύστημα θα την διαχειριστεί, κρίνεται το εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη και σταδιακά μετεξελιχθεί σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία».

«Δυστυχώς, η προεκλογική συζήτηση επικεντρώνεται σε μία ατέρμονη μνημονιακή αντιδικία, και όχι στο ζητούμενο, ‘’αν δηλαδή η χώρα και ο λαός της είμαστε διατεθειμένοι, ενωμένοι, με θυσίες, σκληρή δουλειά και κοινωνική ευαισθησία να ξεκινήσουμε τον μαραθώνιο των ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών, της εξυγίανσης και της αλλαγής νοοτροπίας που τελικά θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη’’», πρόσθεσε ο κ. Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης αναγνώρισε πως «μέσα στο κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας και απαισιοδοξίας είναι δύσκολο να βρει κανείς ένα αισιόδοξο μήνυμα, ένα εφικτό σχέδιο ταχείας ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση», ωστόσο όπως δήλωσε, «το μήνυμα υπάρχει και συμπυκνώνεται σε μία λέξη: Τουρισμός», «να κάνουμε δηλ. τον τουρισμό μας πρωταθλητή της ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τη χώρα μας στους δέκα καλύτερους προορισμούς του κόσμου».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μια ικανή και λειτουργική κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό με στοχευμένα μέτρα, που οφείλει να πάρει άμεσα, μπορούμε να αυξήσουμε με ορίζοντα 2-3 ετών τις αφίξεις στα 20 εκατ., προσφέροντας συνολικά επιπλέον 3 μονάδες κάθε χρόνο στο ΑΕΠ της χώρας και δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα