Σίγουρο θεωρεί το Ifo νέο «κούρεμα» τους χρέους της Ελλάδας

Για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές στην Γερμανία μίλησε ο οικονομολόγος του ινστιτούτου Ifo Κάι Κάρστενσεν και προειδοποίησε τους γερμανούς φορολογούμενους να ξεγράψουν τις απαιτήσεις των χρημάτων τους.

Η Ελλάδα

χρωστάει στις χώρες της Ευρωζώνης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) 207 δισ. ευρώ, επεσήμανε ο οικονομολόγος του Ifo κατά την παρουσίαση έκθεσης του ινστιτούτου.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρστενσε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αντιδρά «πάση δυνάμει» για ενδεχόμενο «κούρεμα» εις βάρος των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά τα κράτη θα είναι «αναγκασμένα» να προχωρήσουν.

«Θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν οι πολιτικοί κάτι τέτοιο στο εκλογικό σώμα τους, π.χ. μέσω του πληθωρισμού», δήλωσε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει εναλλακτική λύση. Αν το δημόσιο χρέος παραμείνει υψηλό, εξήγησε, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δει φως στο τούνελ. Για να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα πρέπει να μη διαγραφεί διαμιάς το χρέος, αλλά σταδιακά, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα