Σήμερα η απόφαση για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με κατηγορουμένους τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και ακόμη 17 άτομα.

O εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου

για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση, ενώ για τον πρώην γενικό -και στενό συνεργάτη του κ. Παπαγεωργόπουλου- Μιχάλη Λεμούσια, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Όσον αφορά τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, για πλαστογραφία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης, την ενοχή των δύο διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας, ενώ ζήτησε την αθώωση για τους τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα