Σήμερα θεσμοθετεί η Γαλλία τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Η Γαλλία γίνεται σήμερα η 14η χώρα του κόσμου που θεσμοθετεί τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου με την επίσημη ψηφοφορία των βουλευτών, η οποία, θα διεξαχθεί στις 18:00(ώρα Ελλάδας), εν μέσω έντονων αντιδράσεων και διαδηλώσεων στους δρόμους.

Ακόμη και σήμερα, όπως έκαναν την Κυριακή, οπαδοί και αντίπαλοι του σχεδίου θα βγουν στους δρόμους προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους.

Οι

ενώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καλούν σε μια συγκέντρωση στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), κοντά στο δημαρχείο του Παρισιού, για να καταγγείλουν την άνοδο «της ομοφοβίας» και να εκφράσουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι ο νόμος δεν προβλέπει την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για τις λεσβίες.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε πολλές συνοικίες του Παρισιού στις οποίες συχνάζουν ομοφυλόφιλοι έπειτα από επιθέσεις που είχαν «πολύ πιθανόν ομοφοβικά» κίνητρα, ανακοίνωσε χθες η διεύθυνση της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ο Κλοντ Μπαρτολόν, έλαβε χθες Δευτέρα ένα φάκελο που περιείχε πυρίτιδα και μια απειλητική επιστολή.

Οι αντίπαλοι της μεταρρύθμισης έχουν δώσει ραντεβού για τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) όχι μακριά από την Εθνοσυνέλευση, όπως κάνουν εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της, δήλωσε ήδη ότι θα καταθέσει άμεσα, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, μια προσφυγή στο Συνταγματικό Συμβούλιο.

Το επιχείρημά τους είναι ότι ο νόμος αυτός θα προκαλέσει «την απώλεια των σημείων αναφοράς γύρω από τη γονική σχέση» της γαλλικής κοινωνίας και «θα επηρεάσει βαθύτατα την ψυχολογία των ατόμων και την ψυχολογία του μέλλοντος».

Παράλληλα καλούν τους οπαδούς τους να μην καταθέσουν τα όπλα, αλλά να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις με δύο νέα ραντεβού στις 5 και 26 Μαϊου.
Η Γαλλία θα είναι η 9η χώρα στην Ευρώπη που θα επιτρέπει το γάμο στους ομοφυλόφιλους και η 14η στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα