Σινέ Θησείoν: Βραβεύοντας την… άλλη Ελλάδα

-Το CNN τοποθετεί το Σινέ Θησείον στην πρώτη θέση των θερινών κινηματογράφων ανά τον κόσμο, σε μια στιγμή που η χώρα «βάλλεται» συνεχώς, έχοντας όσο πότε άλλοτε ανάγκη για θετική προβολή και κριτική.

Ρεπορτάζ: Κώστας Μοσχολιός

Όταν ο Τορνατόρε σκηνοθετούσε το «Σινεμά ο Παράδεισος» και εξυμνούσε τη μαγεία του κινηματογράφου, μπορεί να μην είχε στο μυαλό του το δικό μας θερινό σινεμά στο Θησείο, αλλά σίγουρα ο κινηματογράφος αυτός στο κέντρο της Αθήνας πληροί όλες τις

προδιαγραφές για παραδεισένιες παραστάσεις. Αυτό το οποίο κάνει ξεχωριστό το Σινέ Θησείον είναι η μαγευτική θέα που προσφέρει στους θεατές από τα τέλη Απριλίου, που ανοίγει, μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου. Στον συγκεκριμένο κινηματογράφο δεν απολαμβάνεις μόνο την ταινία, αλλά έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις και το μεγαλείο της αθηναϊκής πρωτεύουσας, με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα να απλώνονται μπροστά σου.

CNN: Το καλύτερο θερινό σινεμά στον κόσμο!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το «CNN Go», η ταξιδιωτική ιστοσελίδα του γνωστού καναλιού, κατέταξε τον αθηναϊκό κινηματογράφο στην πρώτη θέση της λίστας με τους 10 καλύτερους κινηματογράφους στον κόσμο. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν το «Alamo Drafthouse» στο Ώστιν του Τέξας, το «Raj Mandir Theatre» στο Τζεϊπούρ της Ινδίας, το «Kino International» στο Βερολίνο και η σκοτεινή αίθουσα «4DX» στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. «Η Αθήνα φιλοξενεί πολλά θερινά θέατρα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά κανένα δεν προσφέρει τη μαγευτική θέα του Σινέ Θησείον», αναφέρει η κριτική στην ιστοσελίδα «CNN Go». «Από τη θέση του στο Σινέ Θησείον μπορεί κανείς να δει όχι μόνο το πρόσφατο “μπλοκμπάστερ”, αλλά, επίσης, την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, με την καλύτερη θέα να είναι το βράδυ», σημειώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Διάκριση – Όαση…

Τραγική ειρωνεία βέβαια, το γεγονός ότι αυτή η διάκριση ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά τα σοβαρά επεισόδια και τις καταστροφές, που έγιναν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και την ολοσχερή καταστροφή του κινηματογράφου «Αττικόν». Ωστόσο, το Σινέ Θησείον προβάλλει τον πολιτισμό, που έχει καταρρακωθεί, όπως και την ομορφιά της χώρας μας, αποδεικνύοντας ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας δε λαμβάνουν χώρα μόνο… έκτροπα, από την στιγμή που ο οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει μια ποιοτική ταινία σε συνδυασμό με τη μαγεία του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και τη γλύκα μιας σπιτικής βυσσινάδας.

«Τοποθεσία και ποιοτικές ταινίες αποτελούν τα 2 μεγάλα ατού»

«Είναι μια ηθική δικαίωση για μένα και την οικογένειά μου, που δουλεύουμε τον κινηματογράφο, αλλά θεωρώ ότι είναι τιμητικό και για όλη τη χώρα μας, που ακούστηκε για κάτι θετικό μετά από πολύ καιρό», μας είπε αρχικά ο κ. Θωμάς Μανιάκης, ιδιοκτήτης του Σινέ Θησείον, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «αποτελεί πολύ καλή διαφήμιση για τον κινηματογράφο αυτή η διάκριση, γι’ αυτό και το καλοκαίρι περιμένουμε περισσότερο κόσμο από το εξωτερικό». Ρωτώντας

Keywords
Τυχαία Θέματα