Σουδάν: νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία

Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε μία νεαρή γυναίκα από το Σουδάν κατηγορούμενη για μοιχεία, όπως κατήγγειλαν σήμερα ακτιβιστές.

‘’Η 23χρονη Λάιλα Ιμπραχίμ Ίσα Τζάμουλ καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού στις 10 Ιουλίου και κρατείται δεμένη στη φυλακή μαζί με το έξι μηνών βρέφος της’’, αναφέρει η σουδανή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Φαχίμα Σάσιμ που παρακολουθεί την υπόθεση.

Οι δικηγόροι που έχουν οριστεί από τη Στρατηγική Πρωτοβουλία για τις Γυναίκες στο Κέρας της Αφρικής (SIHA), μια οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών, άσκησαν έφεση εναντίον

της απόφασης του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία η καταδίκη της 23χρονης Σουδανής δεν συνάδει με τους διεθνείς κανονισμούς, ενώ παραβιάζει και το ποινικό δίκαιο του Σουδάν.

«Η ποινή του λιθοβολισμού επιβλήθηκε (…) έπειτα από μια άδικη δίκη, στην οποία
καταδικάστηκε βάσει μόνο της ομολογίας της, ενώ δεν είχε και πρόσβαση σε
δικηγόρο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια καταδίκη που επιβάλλεται μέσα σε λίγους μήνες, καθώς τον περασμένο Απρίλιο το δικαστήριο του Σουδάν είχε καταδικάσει σε θάνατο δια λιθοβολισμού την Ιντισάρ Σάριφ Αμπντάλα, η οποία, σύμφωνα με ακτιβιστές, είναι περίπου 20 ετών και κατηγορείτο για μοιχεία επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα