«Χαράτσι» στις κλήσεις για ραντεβού στα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Π.Υ. απέστειλε ο ‘Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών(Ι.Σ.Α.)’, με την οποία ζητά να μην υλοποιήσει αυτή την απόφαση για ακριβότερη χρέωση στις κλήσεις ασθενών για να κλείσουν τηλεφωνικώς ραντεβού για επίσκεψη σε γιατρό. Σύμφωνα με τον Ι.Σ.Α., από την προσεχή Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα καλούν αντί του 184, τους νέους αριθμούς, 14884 και 14900, για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όμως το κόστος θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

Συγκεκριμένως, αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03 ευρώ) όπως ίσχυε έως τώρα, το κλείσιμο

του ραντεβού θα αυξηθεί σε 0,99 ευρώ ανά κλήση για το 14884 και σε 1,08 ευρώ για το 14900, όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Μάλιστα, όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, δηλ. 1,18 ευρώ ανά λεπτό.
«Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφασή σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού», αναφέρει η ανακοίνωση του Ι.Σ.Α., ο οποίος ζητά από τον Ε.Ο.Π.Π.Υ. την αναθεώρησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα