Σοβαρές καταγγελίες κατά του προεδρείου της Βουλής

ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες εξαπέλυσαν καταγγελίες κατά του προεδρείου της Βουλής, με αφορμή την ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσαν τα δύο κόμματα για το πολυνομοσχέδιο, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής,

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε συναινέσει στη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, προβαίνοντας σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Ωστόσο, η συνεδρίαση διακόπηκε για πάνω από μία ώρα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να πάρει πίσω την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, κατηγορώντας το προεδρείο για «τακτικισμούς», τονίζοντας πως η Βουλή δεν θα πρέπει να είναι περήφανη που έρχεται ένα μόνο νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να αλλάξει τα εργασιακά δικαιώματα που ισχύουν στην Ελλάδα για περίπου 80 χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως μετά το λάθος που έγινε με το άρθρο 4 που δεν είχε υπερψηφιστεί πριν από λίγες ημέρες, σήμερα το προεδρείο υπέπεσε σε νέο ολίσθημα, καθώς ενώ οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι βουλευτές θεωρούσαν πως το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, ο πρόεδρος της Βουλής «είδε» πως η πλειοψηφία του σώματος ήταν διαφορετική και τελικά, προχώρησε σε ονομαστική ψηφοφορία. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση, η διακοπή της συνεδρίασης δεν είχε διάρκεια μόλις 10 λεπτών, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, αλλά μιάμισης ώρας…

Από την πλευρά του, ο κ. Παπάς της Χρυσής Αυγής πήρε το μέρος των ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξ. Ελλήνων, μίλησε για «τακτικισμούς» του προεδρείου της Βουλής και δήλωσε πως «είναι παράνομη η διαδικασία και πρέπει να σταματήσει αυτή τη στιγμή»

Τον λόγο έλαβε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που δήλωσε πως μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να κριθεί στα δικαστήρια.  

Τελικά, η Βουλή προχώρησε σε ονομαστική ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα