Στα ύψη η δημοτικότητα της Μέρκελ

Ικανοποιημένη με την πολιτική που ασκεί η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, δηλώνει η πλειοψηφία της γερμανικής κοινής γνώμης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Infratest-ARD, που πραγματοποιήθηκε μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την περασμένη

εβδομάδα, δείχνουν πως το 66% των Γερμανών υποστηρίζουν την πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου, ποσοστό που αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, μετά την επανεκλογή της το 2009.

Το 58% των Γερμανών κρίνει σωστή και αποφασιστική τη στάση της Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, αν και το 85% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο, καθώς θεωρεί πως η κρίση θα χειροτερέψει.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος προτού η Γερμανία δεχθεί να παραδώσει περισσότερες εξουσίες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), παραμένει το πιο δημοφιλές στη Γερμανία με 35%, έναντι 30% για το SPD.

Χαμηλά παραμένουν, ωστόσο τα ποσοστά των συμμάχων της Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), που δεν συγκεντρώνουν το απαραίτητο 5% των ψήφων προκειμένου να μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, σε αντίθεση με τους συμμάχους των SPD, των Πρασίνων, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στο 14%.

πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα