Στάση εργασίας στο μετρό της Λισσαβώνας

Μετ’ εμποδίων γινόταν σήμερα το πρωί κυκλοφορία των πολιτών της Λισσαβώνας, εξαιτίας της στάσης στάση εργασίας που πραγματοποιείται στο μετρό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και τις περικοπές των μισθών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας.

Όλοι

οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν το πρωί και επρόκειτο ν΄ανοίξουν πάλι γύρω στις 09:30 ώρα Γκρίνουιτς (12:30 ώρα Ελλάδας), αναφέρει ανακοίνωση της διεύθυνσης του μετρό της Λισσαβώνας.

"Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη δημόσια επιχείρηση μεταφορών και για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση που θα φέρει αύξηση των κομίστρων και μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών», δήλωσε η Αναμπέλα Καρβαλέιρα, στέλεχος της Ομοσπονδίας των συνδικάτων μεταφορών και επικοινωνιών (FECTRANS).

"Επίσης αγωνιζόμαστε κατά της κλοπής των αποδοχών μας», πρόσθεσε.

Η πορτογαλική κυβέρνηση προγραμματίζει νέες αυξήσεις φόρων προκειμένου να  αντικαταστήσει μέτρα λιτότητας, τα οποία προέβλεπαν κυρίως σημαντική αύξηση των κοινωνικών εισφορών των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν στο μετρό, καθώς ανάλογες ενέργειες πραγματοποιούνται σε διάφορους τομείς κατά των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβάλει στη χώρα οι διεθνείς δανειστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα