Στις 18 Μαΐου το Facebook στο χρηματιστήριο

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σύντομα το Facebook θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο με πιθανή ημερομηνία την 18η Μαΐου δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον θελήσει να επενδύσει τα κεφάλαιά του στη γνωστή εταιρεία.

Έτσι, την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει το roadshow για την πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή

της εταιρείας Facebook και η μετοχή της θα αρχίσει να διαπραγματεύεται από τις 18 Μαΐου και στη συνέχεια μέχρι να παραχωρηθούν στους νέους μετόχους οι μετοχές.

To roadwshow είναι η διαδικασία, κατά την οποία η εταιρεία παρουσιάζει την προσφορά της στους επενδυτές, προσπαθώντας να προσελκύσει τις επενδύσεις τους, ενώ η επίσημη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα γίνει στις 18 Μαϊου.

Στο συγκεκριμένο roadshow θα συμμετάσχει και ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg, ο οποίος αρχικά φαινόταν αρνητικός στο Χρηματιστήριο και δεν εμφανίστηκε στη συνέλευση του Μαρτίου, παραχωρώντας τη θέση του στους Sheryl Sandberg και David Ebersman, COO και CFO αντίστοιχα της εταιρείας, κάτι που συζητήθηκε έντονα από τους υποψήφιους επενδυτές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Facebook θα αντλήσει το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη δημόσια προσφορά, ποσό που θεωρείται το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στη Silicon Valley και γενικότερα στο χρηματιστήριο από εταιρεία πληροφορικής.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα