Στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Λαυρεντιάδης

Απολογία στην 10η ειδική ανακρίτρια για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας έδωσε μέσα από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Proton Bank.

O κ. Λαυρεντιάδης κρατείται λόγω προβλημάτων υγείας στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού και απολογήθηκε

για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία και συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, τον Ιούνιο του 2012, με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του κ. Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία για την υπόθεση φαίνεται να παραπέμπουν σε «συμβόλαιο θανάτου», με στόχο την εξόντωση του 43χρονου επιχειρηματία στα χέρια του οποίου εξερράγη στις 15 Ιουνίου 2012 η χειροβομβίδα, περιτυλιγμένη σε συσκευασία δώρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη, είναι άλλα 6 πρόσωπα -πέντε άντρες, μεταξύ των οποίων και ένας 44χρονος πυροσβέστης, και μία 27χρονη γυναίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα