Στον τελευταίο γύρο οι διαβουλεύσεις για τα μέτρα

Πλησιάζει η κατάθεση στη βουλή του νέου, σκληρού πακέτου μέτρων, καθώς εντός των προσεχών ημερών τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης, η οποία θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου.

Το πακέτο των μέτρων, οι ρυθμίσεις του οποίου θα έρθουν σε ένα άρθρο, θα έλθει προς ψήφιση στη βουλή στις 5 Νοεμβρίου και θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος ως τις 7 του μήνα.
Παράλληλα, στις

31 Οκτωβρίου θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός, ο οποίος περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δισ. ευρώ για το 2013.

Στόχος της κυβέρνησης είναι πάντα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε στο Eurogroup της 12 Νοεμβρίου να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και να μπουν τα ποσά στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα.

Ωστόσο, τα προβλήματα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης παραμένουν, καθώς με το «όχι» της τρόικας σε αλλαγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη εντός της ημέρας, προκειμένου να πάρει την τελική του θέση σχετικά με τα εργασιακά. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει σειρά επαφών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τη στάση του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα