Στοπ στο κάπνισμα με ένα εμβόλιο νικοτίνης...

Αμερικανοί ερευνητές επιδιώκουν, με ένα εμβόλιο που κατασκευάζουν και αναπτύσσουν στα εργαστήρια, να δώσουν λύση σε εκατομμύρια πολίτες, που θέλουν να απαλλαγούν από την κακή συνήθεια του καπνίσματος.

Το εμβόλιο αυτό σκοπό θα έχει να εμποδίσει τη νικοτίνη που πηγαίνει προς τον εγκέφαλο και να μπλοκάρει την ανατροφοδότηση την απόλαυσης, άρα και την εξάρτηση, που νιώθει ο καπνιστής. Το εμβόλιο θα αποτελείται από μία ένεση συνθετικών νανοσωματιδίων που πυροδοτεί μια ανοσοποιητική αντίδραση, ώστε να αναπτυχθούν αντισώματα κατά της

νικοτίνης.

Οι ερευνητές πάντως βρίσκονται σε στάδιο εργαστηριακών μελετών ακόμη και διευκρινίζουν ότι πρέπει να γίνουν και μερικές άλλες αλλαγές για να μπορέσουν να «βγάλουν» το φάρμακο στην αγορά.

Η κωδική εργαστηριακή ονομασία SEL-068 ανήκει στο συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο θα είναι το πρώτο εμβόλιο συνθετικών νανοσωματιδίων που θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Οι σχετικές κλινικές δοκιμές θα αρχίσουν άμεσα και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται φέτος τον Ιούλιο.

Αν οι δοκιμές αποδειχτούν επιτυχείς, τότε το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά και θα είναι το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο συνθετικό εμβόλιο, που δεν θα έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα που ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Πάντως, υπάρχουν αρκετά φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά που περιέχουν διάφορα υποκατάστατα νικοτίνης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει χορηγηθεί κάποιο που να προσφέρει ολοκληρωμένη λύση, καθώς χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να σταματήσει κανείς το κάπνισμα.

Πηγή: health.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα