Στουρνάρας: «Χρειαζόμαστε λιγότερες τράπεζες»

«Ο αριθμός των τραπεζών είναι μεγαλύτερος εκείνου που θα έπρεπε. Έσπασε μια μεγάλη φούσκα σε όλη την Ευρώπη. Χρειαζόμαστε λιγότερες τράπεζες. Σε πολλές χώρες η λύση είναι το να κλείσουν. Εδώ η απόφαση είναι να συγχωνευθούν με όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις σε θέσεις εργασίας».

Το παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,

κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα του χρηματοοικονομικού τομέα και καθορίζεται το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και η άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών: «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη, η βοήθεια, που θα παρασχεθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, να γίνεται με όρους διαφανείς, που να υπηρετούν πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον και κατ’επέκταση τους Ελληνες φορολογούμενους», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυξάνεται το κεφάλαιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε 50 δισ. ευρώ, που είναι το ανώτατο προεκτιμώμενο ποσό που θα τεθεί στη διάθεση του Ελληνικού Δημοσίου από το Μηχανισμό Στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση ή/και την εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα