Συγκεκριμενοποιούν τη στάση τους οι καθηγητές

Ενώ έχουν μείνει δύο ημέρες πριν τον φετινό αγιασμό στα σχολεία της χώρας, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ συνεδριάζουν σήμερα (Δευτέρα) με τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΜΕ, ούτως ώστε να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων, στις οποίες θα προχωρήσουν οι καθηγητές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι 62 από τις συνολικά 88 ΕΛΜΕ έχουν υπερψηφίσει πρόταση

για απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς εντούτοις να έχει καθοριστεί η μορφή δράσης. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ - τρεις έδρες στο δ.σ.), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - δύο έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ - τρεις και δύο έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ - μία έδρα).

Αποκλείεται για την ώρα το ενδεχόμενο επιστράτευσης

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.«Τον Ιούνιο η επιστράτευση κρίθηκε αναγκαία όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ενώ για τώρα απάντησε ξεκάθαρα «όχι».

Keywords
Τυχαία Θέματα