Συμμετοχή στο «RoboCup» 2012 απο το Πολυτεχνείο Κρήτης

Την δική του ομάδα στο παγκόσμιο τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου «RoboCup» κατέβασε το Πολυτεχνείο Κρήτης με την ομάδα "Κουρήτες" από το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Στο τουρνουά, ρομπότ παίζουν ποδόσφαιρο πλήρως αυτόνομα εναντίον άλλων ομάδων χωρίς κανένα είδος τηλεχειρισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Την ομάδα «Κουρήτες» ίδρυσε το 2006 ο επίκουρος καθηγητής Μιχάλης Λαγουδάκης.

Η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα προκαθορισμένης πλατφόρμας ή αλλιώς "Standard Platform League" (SPL). Στο SPL

όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν το ανθρωποειδή ρομπότ ΝΑΟ, της εταιρείας Aldebaran. Oπότε ο ανταγωνισμός επικεντρώνεται στο πώς οι ομάδες θα αναπτύξουν καλύτερα σε σχέση με τους αντιπάλους τους το λογισμικό που κάνει τα NAO να ενεργούν ως ποδοσφαιριστές. Παράλληλα με το SPL στο RoboCup υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ρομποτικού ποδοσφαίρου ανάλογα το μέγεθος των ρομπότ καθώς και διαγωνισμοί διάσωσης (robocup@rescure) και εφαρμογών στο σπίτι (robocup@home).

Oι «Κουρήτες» για έκτη συνεχόμενη χρονιά πέρασαν την προκριματική φάση και έγιναν δεκτοί στα τελικά του RoboCup που φέτος διεξήχθη στο Μεξικό μεταξύ 18 και 25 Ιουνίου.

Τα μέλη της αποστολής στο Μεξικό ήταν οι: Αγγελική Τοπαλίδου - Κυνιαζοπούλου, Αστέρω - Δήμητρα Τζανετάτου, Μαρία Καραμήτρου, Νικόλαος Κοφινάς, Νικόλαος Παυλάκης και δρ. Νικόλαος Ι. Σπανουδάκης. Οι φοιτητές των Κουρητών εκπονούν τις διπλωματικές τους εργασίες στο πλαίσιο της ομάδας ρομποτικού ποδοσφαίρου.

Περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να δειτε στο www.kouretes.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα