Συνάντηση της Περιφέρειας για τις λαϊκές αγορές

Με τα Προεδρεία των δύο Πανελληνίων Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών συναντήθηκε, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εποπτείας των Λαϊκών Αγορών και του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής, όπως ορίζουν οι Νόμοι 3852/2010 και 4071/2012.

Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών κ.κ. Παντελής  Μόσχος και Κώστας Κακαράντζας

τόνισαν τη σημασία που έχει η διατήρηση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής στη σημερινή του μορφή και την αυτούσια μεταφορά του της Εποπτείας του στην Περιφέρεια, καθώς και στην ενίσχυσή του, αφού στη δικαιοδοσία του εντάσσονται, εκτός από τις 198 λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Πειραιά, και 120 ακόμα σε Ανατολική και Δυτική Αττική.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ανέπτυξε τη σπουδαιότητα του θεσμού των λαϊκών αγορών όχι μόνο για τους παραγωγούς, τους  επαγγελματίες και τους καταναλωτές αλλά και για το σύγχρονο εμπόριο και την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους Προέδρους των Ομοσπονδιών, ότι έχει ήδη ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, αφενός να αποσαφηνιστεί σε ποιόν ανήκει η αρμοδιότητα, και σε επόμενο βήμα, να προχωρήσει σύντομα η τροποποίηση των σχετικών Νομοθετικών άρθρων που αναφέρουν το Υπουργείο Ανάπτυξης ως εποπτεύοντα Φορέα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά στην Περιφέρεια.

Τέλος, ο κύριος Σγουρός συμφώνησε στην πρόταση των Ομοσπονδιών, να λειτουργήσουν αυτοχρηματοδοτούμενοι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών ανά Περιφέρεια, οι οποίοι θα διαχειρίζονται και θα εποπτεύουν την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα