Ν.Υ.Τ.: Κωμικοτραγική η συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ

«Μπορεί ένα “στικάκι” να επιφέρει τριγμούς στο πολιτικό σύστημα μιας χώρας;»... Με αυτό το ερώτημα ξεκινά το άρθρο των New York Times(Ν.Υ.Τ.) σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. «Μια κωμικοτραγική συζήτηση για το τι απέγινε μια λίστα περίπου 2.000 Ελλήνων με τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία μετατρέπεται σε ανεπτυγμένη πολιτική κρίση», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Οι Ν.Υ.Τ. αναφέρουν ότι όταν ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών και ένας από τους προκατόχους του δήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα

ότι η λίστα είχε χαθεί -ενώ μετά ένας άλλος πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωνε ότι το είχε παραδώσει στις αρμόδιες αρχές- η ιστορία φάνταζε σχεδόν καταγέλαστη. Ωστόσο, εν συνεχεία το θέμα πήρε μια πιο «σκοτεινή» τροπή, καθώς οι υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα δεν είναι λίγες.

«Την Πέμπτη, ένας πρώην αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών - ο οποίος, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτελούσε ο ίδιος αντικείμενο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς – βρέθηκε νεκρός με επικρατέστερη αιτία την αυτοκτονία», αναφέρει η εφημερίδα.

«Αυτό που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας είναι μία τραγωδία με έντονα στοιχεία κακής κωμωδίας», αναφέρει το μέσο τονίζοντας ότι εκτός από την παθογενή σχέση μεταξύ των σοσιαλιστών και του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, η παρούσα κατάσταση αποκαλύπτει επίσης τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στο πολιτικό κατεστημένο και την ολιγαρχία μιας ελίτ επιχειρηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα