Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά

Για δεύτερη μέρα καίει η φωτιά στη Χίο και παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής δεν μπορεί να ελεγχθεί με δεκάδες αναζωπυρώσεις να δημιουργούν νέα μέτωπα. Τουλάχιστον 40 αναζωπυρώσεις μετώπων σε έκταση 80.000 στρεμμάτων είχαμε όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων, Ηλίας Κλεισάς, υπαινισσόμενος μάλιστα ότι πρόκειται για νέους εμπρησμούς.
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Κλεισάς, οι αρχές προχωρούν σε εκκένωση του χωριού Αρμόλια, ενώ κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί Πυργί, το χωριό με τη μεγαλύτερη παραγωγή Μαστίχας,

και Καλαμωτή.
Σύμφωνα με πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, αργά το απόγευμα άρχισαν να επιχειρούν εκ νέου τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς πρωτύτερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν μονάχα επτά ελικόπτερα.
Νωρίτερα, έκκληση για περισσότερες υδροφόρες απηύθυνε ο δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προειδοποιώντας πως λόγω των ανέμων η φωτιά εχει εκλάβει εκ νέου διαστάσεις.
Ο κ. Λαμπρινούδης πρόσεθεσε ότι τα σημαντικότερα μέτωπα μαίνονται σε Αυγώνημα-Ανάβατο και Πυργί-Ολύμπους, ενω ένα διαφορετικό μέτωπο κατευθύνεται απο Αρμόλια προς Καλαμωτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα