Συνεχίζεται η ένταση παρά την κυβερνητική συγνώμη

Με δακρυγόνα και κανόνια νερού συνεχίστηκαν για πέμπτη συνεχή νύχτα το βράδυ της Τρίτης τα επεισόδια ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη.

Χιλιάδες διαδηλωτές που συνέρρευσαν στην πλατεία Ταξίμ, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη συγγνώμη που εξέφρασε νωρίτερα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς

για τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού διαδηλωτών από την αστυνομία κατά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής.

«Η υπερβολική χρήση βίας από το πρώτο επεισόδιο ενάντια σε εκείνους οι οποίοι επεδείκνυαν ευαισθησία για το περιβάλλον ήταν λάθος και άδικη. Ζητώ συγγνώμη από αυτούς τους πολίτες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο κ. Αρίντζ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα, Τετάρτη με εκπροσώπους των διαδηλωτών.

Στη Σμύρνη, πάντως, το κλίμα παρέμεινε όλη τη νύχτα εορταστικά με την αστυνομία να μην παρεμβαίνει ακόμα και όταν διαδηλωτές έσπασαν τηλεοπτικές κάμερες και πέταξαν τούβλα κατά τηλεοπτικών συνεργείων.

Για δεύτερη μέρα, σήμερα Τετάρτη απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τουρκία ( του συνδικάτου «Kesk») σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές και από σήμερα απεργούν και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, που εκπροσωπούνται από το συνδικάτο «Disk».

Keywords
Τυχαία Θέματα