Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαγόρευση

ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες παίρνουν θέση στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αθηνών για απαγόρευση της κυκλοφορίας αύριο Τρίτη, ημέρα επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην αυριανή απαγόρευση των συγκεντρώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους:

πρώτον γιατί, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας,

δεύτερον γιατί, εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική, ευνομούμενη, ανεκτική και πολυφωνική κοινωνία, που διεκδικεί την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη».

KKE: «Τα μέτρα αστυνομοκρατίας να πάρουν απάντηση»

Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Τα μέτρα αστυνομοκρατίας ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ πρέπει να πάρουν την απαιτούμενη απάντηση, με τη συμμετοχή χιλιάδων και χιλιάδων στις ταξικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που χτυπάνε στην καρδιά την αντιλαϊκή πολιτική.

Με την ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ καταγγέλλει την «επίδειξη πυγμής εναντίον του λαού από την κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», τονίζοντας ότι «είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τον εντεινόμενο αυταρχισμό του κράτους και των μηχανισμών του θα κάμψουν τη δίκαιη λαϊκή οργή».

ΑΝ.ΕΛ.: «Αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική πρωτοβουλία»

«Η πρωτοφανής απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής να απαγορεύσει στην πραγματικότητα από το σύνολο των εξαγγελθεισών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα την προγραμματισμένη από την Παρασκευή συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων έξω από τη γερμανική πρεσβεία, προκαλεί με το αυταρχικό και αναιτιολόγητο περιεχόμενό της» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.

«Καταγγέλλουμε την πρωτοβουλία αυτή ως αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης και παραπέμπει δυστυχώς, δεδομένης και της συγκυρίας, σε άλλες εποχές.

Ανεξαρτήτως όμως των προθέσεων του εμπνευστή αυτής της προκλητικής πρωτοβουλίας, το αποτέλεσμα είναι να παγιώνεται οριστικά η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση παίρνει διαζύγιο από τον ελληνικό λαό, αγνοεί και περιφρονεί τα συναισθήματα και τις απόψεις του και επιλέγει την ολομέτωπη αντιπαράθεση και τη φίμωσή του» καταλήγει ο κ. Ζώης.

Keywords
Τυχαία Θέματα