Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις περί υποκλοπών των ΗΠΑ

Δεν αλλάζει στάση η Le Monde, η οποία δημοσιεύει πληροφορίες για αμερικανική παρακολούθηση από την Εθνικής υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) στη Γαλλία. Στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα δημοσιεύει γράφημα της NSA, από το οποίο προκύπτει

ότι κατά το διάστημα από 10 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2013 η αμερικανική υπηρεσία κατέγραψε 70,3 εκατομμύρια τηλεφωνικών δεδομένων στη Γαλλία. «Το γράφημα περιγράφει το εύρος των παρακολουθήσεων τηλεπικοινωνιών στη Γαλλία», σημειώνεται.

Ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα της Le Monde για κατασκοπία περιλάμβαναν «ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες για τις δραστηριότητες των αμερικανικών υπηρεσιών. Η πληροφορία σύμφωνα με την οποία η NSA συγκέντρωσε περισσότερα από 70 εκατομμύρια καταγραφές τηλεφωνικών δεδομένων γάλλων πολιτών είναι εσφαλμένη».

«Δεν πρόκειται να επεκταθούμε στις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων μας, αλλά έχουμε ήδη αποσαφηνίσει ότι οι ΗΠΑ συγκέντρωναν στοιχεία πληροφοριών αντίστοιχα με αυτά που συγκεντρώνουν όλες οι χώρες. Οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες για να προστατεύσουν τη χώρα, τα συμφέροντά τους και για να προστατεύσουν τους συμμάχους τους από τρομοκρατικές απειλές και τη διάδοση όπλων μαζική καταστροφής. Οι ΗΠΑ αποδίδουν μεγάλη σημασία στην μακρόχρονη φιλία τους με τη Γαλλία και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στον τομέα της ασφάλειας και των πληροφοριών», συμπλήρωσε.

Χθες η γαλλική εφημερίδα δημοσίευσε άλλα στοιχεία σχετικά με την παρακολούθηση πρεσβειών, ανάμεσά τους η γαλλική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ και η γαλλική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα