Συνέλαβαν μέλη της Χρυσής Αυγής

Πέντε άτομα συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη και άλλα τρία στη Χαλκίδα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Λιβανόβου, σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία

της Χρυσής Αυγής, αστυνομικοί προέβησαν στον έλεγχο πέντε ατόμων από 17 έως 39 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δακρυγόνα σπρέι, γκλομπ, σουγιάδες και κροτίδες. Και οι πέντε δήλωσαν ότι είναι μέλη του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 22χρονου πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.

Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Στη Χαλκίδα υπήρξε καταγγελία ότι έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπήρχαν άτομα με ρόπαλα και άλλα αντίστοιχα αντικείμενα. Συνελήφθησαν τρία άτομα 34, 35 και 43 ετών, τα οποία είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων δέκα κοντάρια με σημαίες, είκοσι ασπίδες και επτά κράνη.

Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών προσήχθησαν άλλα επτά άτομα, για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή-εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται και αλλά άτομα, τα οποία ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.

Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της οργάνωσης Εύβοιας-Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα